Banner 980x90

Slimnīcā "Ģintermuiža" turpmāk būs pieejama sociālā rehabilitācija no psihoaktīvām vielām atkarīgiem bērniem

Rīga, 20.febr., LETA. VSIA "Slimnīca "Ģintermuiža" Jelgavā atvērta sociālās rehabilitācijas programma no psihoaktīvām vielām atkarīgiem bērniem, aģentūra LETA uzzināja ārstniecības iestādē.

Sociālās rehabilitācijas mērķis ir veicināt bērna atteikšanos no psihoaktīvo vielu un atkarību izraisošo procesu lietošanas, kā arī motivēt klienta atgriešanos pilnvērtīgā dzīvē kā attīstīties un pilnveidoties spējīgai personībai atbilstoši vecumposmam.

Izveidotā programma paredzēta 12-18 gadus veciem bērniem, ja narkologs, izvērtējot bērna veselības stāvokli, secina, ka ir novērojama psihoaktīvo vielu lietošana vai tieksme uz atkarības veidošanos.

Slimnīcā skaidroja, ka rehabilitācijas periods ir ilgstošs - līdz gadam. Pakalpojumu var saņemt pēc pilna motivācijas un ārstēšanas kursa pabeigšanas narkoloģiskajā ārstniecības iestādē vai pēc narkologa noteiktā ārstēšanas kursa pabeigšanas.

Programmas darbība notiek terapeitiskā vidē ar diennakts izmitināšanas apstākļiem, strukturētu dienas, nedēļas un mēneša plānu. Lai nodrošinātu uz klientu vērstu pieeju, pakalpojumam ir piesaistīti speciālisti - sociālais darbinieks, psihologs, sociālais rehabilitētājs, dežurants, pēc nepieciešamības arī funkcionālie speciālisti. Paralēli rehabilitācijas pakalpojumam tiek nodrošināta izglītības saņemšana normatīvos noteiktajā kārtībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)