Banner 980x90

Simtkārtīgi augusi Jelgavas pašvaldības ilggadējās sadarbības partneres elektromontāžas uzņēmuma "Mītavas Elektra" peļņa

Jelgava, 24.apr., LETA. 2017.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, vairāk nekā simtkārtīgi augusi Jelgavas pašvaldības ilggadējās sadarbības partneres elektromontāžas uzņēmuma SIA "Mītavas Elektra" peļņa, liecina "Firmas.lv" informācija.

Pērn uzņēmumam izdevās nopelnīt 119 792 eiro, kas ir ievērojami vairāk par 1110 eiro 2016.gadā. Peļņu uzņēma valde lēma atstāt nesadalītu.

Savukārt elektromontāžas pakalpojumu sniedzēja apgrozījums pagājušajā gadā samazinājies par 1%, sasniedzot 1 190 520 eiro, salīdzinot ar 1 211 780 eiro vēl pirms gada.

Uzņēmuma vadība norāda, ka pērn īstenoti elektromontāžas projekti Jelgavā un Jelgavas novadā. Piedaloties Jelgavas pašvaldības izsludinātajos konkursos, iegūtas tiesības apkalpot pilsētas ielu satiksmes organizācijas tehniskos līdzekļus un veikt publiskās apgaismojuma uzturēšanas darbus. Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publiskotā informācija, ka "Mītavas Elektra" pērn uzvarējusi arī Jelgavas novada pašvaldības izsludinātajos iepirkumos.

Uzņēmuma vadība neslēpj, ka galvenais nozares izaugsmes faktors ir valsts un pašvaldību pasūtījumi. Taču izsludināto iepirkumu apjoms būvniecībā 2017.gadā esot samazinājies, kas esot saistīts ar Eiropas Savienības fondu projektu īstenošanas kavēšanos un atbildīgo institūciju vilcināšanos.

"Lielo projektu trūkums pēdējos gados ir saasinājis konkurenci būvniecībā. Lai vinnētu pasūtītāju konkursā, atsevišķi uzņēmumi veido piedāvājumus ar tāmēm zem pašizmaksas, kas ietekmē pārējo būvuzņēmēju saimniecisko darbību un būvdarbu kvalitāti," norādīts "Mītavas Elektras" valdes priekšsēdētājas Brigitas Buividaites parakstītajā gada pārskatā.

Komersantam Jelgavā pieder arī elektropreču veikals un pirmsskolas izglītības iestāde "Varavīksne". Abos objektos pērn norisinājušies labiekārtošanas darbi.

Uzņēmuma īpašnieces vienlīdzīgās daļās ir Evija Knope un Madara Pelša. Pērn uzņēmums nodarbinājis 51 cilvēku, no kuriem 23 ir bērnudārza personāls.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)