Banner 980x90

SIA "Vak-Ba". Instrumentu veikali Rīgā

Urbji ir griezējinstrumenti, kas paredzēti urbumu (caurumu) urbšanai dažādos materiālos.

Rīvurbji un urbji metālam

Urbji ir griezējinstrumenti, kas paredzēti urbumu (caurumu) urbšanai dažādos materiālos.

Rīvurbji ir griezējinstrumenti, kas tiek izmantoti jau veiktu urbumu tīrīšanai precīza izmēra iegūšanai. Rīvurbji un arī urbji metālam atšķiras ar spirāles leņķi. Liels spirāles leņķis piemērots mīkstākiem materiāliem – alumīnijam, varam. Rīvurbji un urbji metālam ar vidēju spirāles leņķi paredzēti vidēji cietiem materiāliem, piemēram čugunam. Urbji un rīvurbji ar mazu spirāles leņķi piemēroti cietiem metāliem, piemēram tēraudam.

Ir vairāku veidu urbji metālam:

•    Spirālurbis ar cilindrisku galu - DIN 388  vai konisku galu (kātu) – DIN 345
•    Pakāpju urbis plānu (līdz 4mm) lokšņu urbšanai.
•    Koniskais urbis plānu (līdz 4mm) lokšņu urbšanai.
•    Kroņurbis plānu (līdz 5 mm) lokšņu urbšanai.
•    Kroņurbis magnētiskajām urbmašīnām.
•    Zeņķurbis (zeņķeris) skrūvju galvu vietas padziļinājuma izveidošanai DIN335
•    Centrurbis DIN333

Koniskie un pakāpju urbji ļauj izveidot dažāda izmēra urbumus, izmantojot tikai vienu urbi. Pakāpju rīvurbji palielina un attīra esošos urbumus.

Urbji un rīvurbji tiek izgatavoti no instrumentālā tērauda,  ātrgriezējtērauda ( HSS, HSS-E), urbji var būt ar ielodētu cietkausējuma plāksnīti, kā arī monolīti cietkausējuma urbji īpaši cietu metālu urbšanai.

Rīvurbji un urbji metālam – profesionāli  urbšanas un metālgriešanas instrumenti no vācu ražotājiem RUKO un GUHRING, japāņu ražotāja MITSUBISHI MATERIALS. Šo ražotāju profesionālie instrumenti tiek optimizēti līdz smalkākajai detaļai, lai instrumenti pildītu savu darbu maksimāli kvalitatīvi.

Lasiet vairāk: http://www.vakba.lv/produkcija/atsledznieku-instrumenti/ruko
http://veikals.vakba.lv/lv/urbji-1/

Vītņu urbji un vītņu ripas

Vītņu urbji ir instrumenti iekšējās vītnes iegriešanai. Vītņu urbji iedalās rokas vītņurbjos un mašīnvītņurbjjos.

Rokas vītņu urbji tiek izgatavoti komplektos un ir ar taisnu skaidas novadošu gropi (kanālu). Pamatkāpēm vītņu urbju komplekts sastāv no 2 vai 3 gabaliem, smalkajām kāpēm vītņurbju komplekts sastāv no 2  gabaliem. Rokas vītņurbjus izmanto jaunas vītnes iegriešanai ar rokām,  ievietojot speciālā turētājā. Rokas vītņurbjus var  izmantot arī  esošas vītnes tīrīšanai vai atjaunošanai.

Mašīnvītņurbji tiek izmantoti vītnes iegriešanai ar darbgaldiem. Var arī izmantot esošas vītnes tīrīšanai vai atjaunošanai ar rokām,  ievietojot speciālā turētājā.

Mašīnvītņurbji veidi:

•    DIN371 - kāta diametrs ir vienāds ar vītnes izmēru
•     DIN376 - kāta diametrs ir mazāks par vītnes izmēru
•    DIN352 - saīsināta garuma
•    pagarināti (uzgriežņu)

Mašīnvītņurbji iedalās vītņurbjos  caurejošas vītnes iegriešanai vai necaurejošas vītnes iegriešanai. Caurejošas vītnes vītņu urbji ir ar taisnu skaidas novadošu gropi (kanālu), līdz pilnam vītnes profilam ir 6-8 vijumi (forma A), līdz pilnam vītnes profilam ir 4-5 vijumi (forma B).

Necaurejošas vītnes mašīnvītņurbji ir ar taisnu skaidas novadošu gropi (kanālu), līdz pilnam vītnes prifilam 2-3 vijumi (forma C) vai spirālveida skaidas novadošu gropi (kanālu), līdz pilnam vītnes prifilam 2-3 vijumi (forma C35’).

Vītņu ripas ir instrumenti ārējās vītnes uzgriešanai.

Vītņu urbji un vītņu ripas tiek izmantoti visdažādāko vītņu iegiešanai:

Metriskā (M), collīgā cauruļvītne (G, BSP), koniskā cauruļvītne (R, BSPT) kā arī dažādu standartu vītnes (BSW, BSF, UNC, UNF, UNEF u.c.).

Vītņu urbji un vītņu ripas – profesionāli vītņgriešanas un vītņu labošanas instrumenti no vācu ražotājiem VÖLKEL un GUHRING, poļu ražotāja FANAR.

Lasiet vairāk: http://www.vakba.lv/produkcija/atsledznieku-instrumenti/volkel
http://veikals.vakba.lv/lv/vitngriesanas-instrumenti/

Skrūvspīles un virpas patronas

Skrūvspīles ir paredzētas detaļu fiksēšanai dažāda veida apstrādei (zāģēšana, urbšana, ēvelēšana utt.). Skrūvspīles tiek veidotas no divām paralēli novietotām plaknēm, no kurām viena tiek fiksēta, bet otra piespiesta pie apstrādājamās detaļas ar skrūves palīdzību. Tiek piedāvātas atslēdznieku skrūvspīles un  mašīnskrūvspīles.

Virpas patronas ir īpašas ierīces detaļu vai instrumentu nostiprināšanai uz vārpstas ass. Tās parasti tiek izmantotas virpas vārpstā apstrādājamo detaļu fiksēšanai. Tiek nodalītas pašcentrējošās virpas patronas (paredzētas simetriskām detaļām), un patronas nesimetriskām detaļām – virpas patronas ar neatkarīgu žokļu (kulaciņu) gaitu.

Tiek piedāvātas profesionālas skrūvspīles un virpas patronas no poļu ražotāja BISON-BIAL.

Polijas uzņēmums  BISON-BIAL  S.A. dibināts 1948. gadā, tas ir viens no lielākajiem Eiropas uzņēmumiem, kas specializējas skrūvspīļu, virpas patronu un tehnoloģiskā (tehniskā) aprīkojuma ražošanā. Uzņēmums ražo arī dažādus pārejas konusus, cangas un cangu patronas, pašsavelkošas urbjpatronas, rotējošos centrus, instrumentu turētājus.

Lasiet vairāk: http://www.vakba.lv/produkcija/virposanas-instrumenti/bison-bial-virposana
http://www.vakba.lv/produkcija/atsledznieku-instrumenti/bison-bial

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)