Banner 980x90

Sestdien Jelgavā svinēs Vecpilsētas ielas svētkus

Jelgava, 13.sept., LETA. Sestdien, 15.septembrī, Jelgavā notiks Vecpilsētas ielas svētki, kuros varēs uzzināt par Vecpilsētas ielā notiekošajām pārmaiņām, proti, Zemgales restaurācijas centra tapšanu, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Pasākuma laikā ielas garumā no plkst.12 līdz 16 varēs izzināt senās amatu prasmes, tiekoties un darbojoties kopā ar kurpnieku, šuvēju, bārddzini, rotaļlietu meistaru, skārdnieku, cepurnieci un citiem, aplūkot jūgendstila tērpu izstādi, ieraudzīt Vecpilsētas ielu Jelgavas bērnu un jauniešu acīm, kā arī piedalīties citās izzinošās aktivitātēs, iepazīstot vēsturiskās ielas vērtības.

Jauniešiem, kuri vēl skaidri nezina, kādu profesiju izvēlēties nākotnē, būs iespēja uzdot savus jautājumus un saņemt atbildes no trim izglītības iestādēm - Zaļenieku komerciālās un amatniecības vidusskolas, Jūrmalas profesionālās vidusskolas un Rīgas Celtniecības koledžas par restauratora profesijas apguvi, mācību ilgumu, ieguvumiem.

Autovadītājiem jārēķinās, ka Vecpilsētas iela no plkst.8 līdz 18 būs slēgta transporta kustībai.

Dalība pasākumā ir bez maksas.

Jau vēstīts, ka Jelgavā plānots sakārtot Vecpilsētas ielas apkārtni, attīstot to kā radošo kvartālu un izveidojot jaunu tūrisma objektu - Zemgales restaurācijas centru -, kurā būtu pieejami reģiona mērogā unikāli restauratoru pakalpojumi kultūrvēsturisku un citu nozīmīgu priekšmetu atjaunošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)