Banner 980x90

Savvaļas zirgi Jelgavā ziemā varētu iztikt ar atlikušajiem siena ruļļiem

Rīga, 21.aug., LETA. Savvaļas zirgiem Jelgavā ziemā varētu pietikt arī ar siena ruļļiem, kas atlikuši pēc zādzības, aģentūru LETA informēja Latvijas Dabas fonda (LDF) komunikācijas vadītāja Liene Brizga-Kalniņa.

Pagaidām LDF neplāno lūgt, piemēram, ziedotāju atbalstu, jo ar atlikušo sienu varētu pietikt, turklāt daļa no nozagtajiem ruļļiem ir atgūta. Fonds vēl apsver, vai nepieciešams iegādāties jaunu sienu, jo skaita ziņā ruļļu pietiek, taču siena kvalitāte šogad nav pati labākā.

Savukārt Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece aģentūrai LETA klāstīja, ka likumsargi saistībā ar zādzību saņem informāciju no iedzīvotājiem, taču vēl joprojām policija aicina atsaukties tos, kas Lielupes palienes pļavās redzējuši traktortehniku, iespējams, piefiksējuši tās valsts reģistrācijas numurzīmes.

Tāpat iedzīvotāji aicināti ziņot gadījumos, ja sludinājumu portālos pamana piedāvājumus iegādāties sienu.

Sietniece apstiprināja, ka pašlaik ir atgūti 49 no 150 nozagtajiem siena ruļļiem, plašāk izmeklēšanu nekomentējot.

Jau vēstīts, ka LDF atguvis aptuveni trešo daļu no savvaļas zirgiem paredzētajiem siena ruļļiem, kas pagājušajā nedēļā tika nozagti no Lielupes palienes pļavām Jelgavā. Siena ruļļus LDF aiz labas sirdsapziņas atdevis zemnieks, kurš par zādzības faktu uzzinājis vien pēc darījuma veikšanas. Zemnieks pakaļ šiem siena ruļļiem esot devies uz tām pašām Lielupes palienes pļavām.

Tāpat ziņots, No LDF apsaimniekotajām Lielupes palienes pļavām aizvadītajā nedēļā nozagti 150 siena ruļļi aptuveni 2000 eiro vērtībā, kas bija paredzēti Jelgavas savvaļas zirgiem.

Brizga-Kalniņa skaidroja, ka siena ruļļu pazušana konstatēta 16.augustā. Apsekojot pļavas, fonda pārstāvji atklāja, ka tajā novietots svešs traktors un pazuduši 150 siena ruļļi. LDF pārstāve norādīja, ka pļavu teritorija ir plaša, un tajā atrodas vēl siena ruļļi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)