Banner 980x90

"Saskaņu" pametušais Jakovels pašlaik nedomā par pievienošanos citai partijai

Jelgava, 13.nov., LETA. Pēc izstāšanās no "Saskaņas" Jelgavas domes deputāts Ivars Jakovels pašlaik neplāno pievienoties citai partijai, aģentūrai LETA apliecināja deputāts.

Ne viņš, ne citi bijušie partijas Jelgavas nodaļas biedri pašlaik neplānojot pievienoties citam politiskajam spēkam vai veidot savu politisko spēku. Tāpat neesot plānu arī par startu gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.

Jakovels apgalvoja, ka Aleksejs Jankovskis, kurš esot paudis pārsteigumu, ka ir iekļauts partiju pametošo biedru sarakstā, kolektīvo iesniegumu par izstāšanos no "Saskaņas" ir parakstījis un paraksts ir īsts. Jakovels uzskata, ka Jankovskim būtu jāziņo par sava paraksta atsaukšanu, nevis jāapgalvo, ka šādu dokumentu viņš parakstījis nav. Tāpat, ja viņš apšauba sava paraksta autentiskumu, Jankovskim ir iespēja vērsties tiesībsargājošās iestādēs.

Ar Jankovski aģentūrai LETA sazināties neizdevās.

Jautāts, vai pēc izstāšanās no partijas un partijas līdera Nila Ušakova paziņojamiem, viņš nezaudēs darbu Rīgas pašvaldības AS "Rīgas Centrāltirgus", Jakovels komentēja, ka viss būs atkarīgs no tā, vai darbu saimnieciskajā uzņēmumā uzskatīs par politisku amatu. Jakovels pašvaldības uzņēmumā nodrošina mārketinga aktivitātes un pašlaik darbu turpina.

Jakovels šodien informēja, ka, protestējot pret politiskās spēka centrālās valdes lēmumu, par izstāšanos no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" paziņojuši 113 Jelgavas nodaļas biedri.

Partijas rindu atstāšana ir politisks protests "Saskaņas" valdes lēmumam, saskaņā ar kuru nolemts reorganizēt Jelgavas nodaļu, apvienojot to ar Jelgavas novada nodaļu, norādīja Jakovels.

Abu nodaļu apvienošanu Jakovels sauc par demokrātiski ievēlētas vietējās valdes pilnvaru atcelšanu. Tāpat viņš pauž, ka tādējādi politiskā spēka valde savdabīgi novērtējusi nodaļas aktīvo un rezultatīvo darbu, kā rezultātā trešo sasaukumu pēc kārtas tika nodrošināta otra lielākā deputātu pārstāvniecība Jelgavas pašvaldībā.

Savukārt apvienotās Jelgavas un Jelgavas nodaļas jaunieceltā vadītāja Zenta Tretjaka aģentūrai LETA pauda, ka vakar notikušajā nodaļas sapulces laikā parijas biedrs SIA "Zemgales Eko" vadītājs Jankovskis paziņojis, ka vēlas turpināt darbu partijā, un esot pārsteigts, ka viņa paraksts atrodams kolektīvajā iesniegumā par izstāšanos no "Saskaņas". Tretjaka pauda, ka, iespējams, iesniegumam pievienotie paraksti iepriekš vākti citam mērķim, taču plašāk situāciju komentēt nevēlējās, skaidrojot, ka saraksta autentiskumu pārbaudīs partijas Revīzijas komisija.

Savukārt Ušakovs paziņoja, ka tas, ka no "Saskaņas" izstājās tie, kas gadiem ilgi partijā uzturēja intrigu atmosfēru, visiem nāks tikai par labu.

Politiķis uzsvēra, ka "Saskaņas" Jelgavas nodaļai priekšā ir vēl daudz smagu pārmaiņu. "Pēdējo divu gadu laikā partijas pirmorganizācijās tika veiktas krasas strukturālas un saturiskas reformas. Vērienīgākās reformas jau aizvadītas Rīgā, pašlaik norisinās reformas Pierīgas pašvaldībās un Jūrmalā. Šo reformu mērķis ir partijas stiprināšana un tās biedru, atbalstītāju un vēlētāju skaita palielināšana," akcentēja politiķis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)