Banner 980x90

Sākusies pieteikšanās Starptautiskajam grafiti festivālam "Brīvības stāsti" Jelgavā

Jelgava, 2.marts, LETA. Mākslinieki līdz 2.aprīlim aicināti pieteikties dalībai Starptautiskajā grafiti ielu mākslas festivālā "Brīvības stāsti", kas notiks Jelgavā, aģentūru LETA informēja Jelgavas pašvaldības iestādes "Kultūra" sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Biļecka.

Deviņu apstiprināto skiču autori darbus realizēs 4.maijā, dāvinot Jelgavas pilsētai 60 metrus garu mākslas darbu, kas atradīsies Loka maģistrāles un Aviācijas ielas krustojumā.

Biļecka stāstīja, ka grafiti ielu mākslas festivāla Jelgavā aizsākumi meklējami 2003.gadā. Šogad projekta mērķis ir unikālā un radošā veidā veicināt piederības sajūtu savai valstij un mīlestību pret savas zemes kultūru, paužot simtgades vēstījumu "Es esmu Latvija", jo jebkura brīvība sākas no cilvēka. Māksliniekiem tiks dota iespēja izteikt, izstāstīt un parādīt savu "Brīvības stāstu", izmantojot grafiti mākslas paņēmienus.

Organizatori katram māksliniekam nodrošinās tādus sastatnes, trepes un krāsu baloniņus. Šogad katram māksliniekam būs pieejami 15 grafiti krāsu baloniņi ar konkursa darbos izmantojamajiem septiņiem krāsu toņiem - oranžu, piesātināti sarkanu, baltu, spilgti dzeltenu, saulrieta dzeltenu, melnu un asins sarkanu. Katrs no dalībniekiem veidos 6x2 metrus lielu grafiti mākslas darbu, kurus festivāla mākslinieciskais vadītājs, Dainis Rudens, apvienos vienotā ansamblī.

Katrs no apstiprinātajiem māksliniekiem pēc darba pabeigšanas saņems naudas balvu 250 eiro apmērā. Savukārt pēc žūrijas komisijas vērtējuma tiks noteikti konkursa laureāti. Kopējais balvu fonds - 700 eiro. Notiks arī skatītāju simpātijas balsojums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)