Banner 980x90

Sākts kriminālprocess par iespējamiem pārkāpumiem atkritumu apsaimniekošanā Ozolnieku novada "Stigmās"

Ventspils, 4.aug., LETA. Policija ir ierosinājusi kriminālprocesu par iespējamiem pārkāpumiem atkritumu apsaimniekošanā Ozolnieku novada "Stigmās", aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Briede.

Pamatojoties uz iesniegumu, kas saņemts no Valsts vides dienesta (VVD), kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma (KL) 99.panta 2.daļas - par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums dabas videi, cilvēku veselībai, mantiskajām vai saimnieciskajām interesēm. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Plašākus komentārus par izmeklēšanas gaitu VP pašlaik nesniedz.

Kā ziņots, VVD lūdzis policiju sākt kriminālprocesu par nelikumībām atkritumu apsaimniekošanā Ozolnieku novada "Stigmās", aģentūru LETA iepriekš informēja VVD sabiedrisko attiecību speciāliste Maruta Bukleviča.

VVD jūlija beigās sniedza informāciju, ka īpašumā "Stigmas" atrodas eļļas filtri, piesārņota augsne un akmeņi, dažādi šķīdinātāji, bīstamo vielu saturošas krāsas, tintes, saistvielas un sveķi, agroķīmiskie atkritumi, motoreļļas, pārnesumu eļļas, smēreļļas un citas vielas. Kopumā īpašumā atrodas aptuveni 178 tonnas šo vielu.

Bukleviča skaidroja, ka uzņēmums SIA "Metarex", kas darbojas šajā teritorijā, VVD redzeslokā nonācis jau pirms 2016.gada 25.jūlija, kad uzņēmums saņēmis Jelgavas RVP rīkojumu par īpašuma sakārtošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)