Banner 980x90

Sākti treniņi uz pašvaldības zemes izbūvētajā stadiona Jelgavā

Jelgava, 5.janv., LETA. Futbola klubs "Jelgava" uz pašvaldības zemes izbūvētā Kārklu ielas stadiona mākslīgā seguma laukumā aizvadīja pirmos treniņus, bet regulāri treniņi šajā laukumā sāksies no pirmdienas, 8.janvāra, aģentūra LETA uzzināja Jelgavas pašvaldībā.

Tiesības izbūvēt stadionu uz pašvaldības zemes ieguva biedrība "Futbola klubs "Jelgava". Laukuma izbūvi veica "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate", bet laukuma izveidi finansiāli un materiāli atbalstīja vēl ap 20 uzņēmumu.

Jaunajā stadionā Kārklu ielā ir ieklāts pagaidu mākslīgais segums, lai jau no janvāra varētu tajā sākt organizēt treniņprocesu. Jaunatnes futbola akadēmijā trenējas 390 bērnu, un ar vienu laukumu Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC) nepietiek, lai nodrošinātu treniņus. Tā kā mākslīgā laukuma segumu šādos laikapstākļos ieklāt nav iespējams, klubs izīrēja segumu, kas ieklāts pēc citas tehnoloģijas un ko var izmantot jau tagad.

Jaunā laukuma segums ir mīkstāks un pats laukums ir lielāks nekā ZOC. Pašlaik ārā treniņi notiek futbolistiem no desmit gadu vecuma, bet nākamnedēļ trenēties atsāks arī Virslīgas komanda. Jaunākiem bērniem treniņi līdz pavasarim notiek sporta zālē.

Stadionam Kārklu ielā ir sagatavota pamatne mākslīgā un dabīgā seguma laukumiem, izbūvēta ūdens apgādes sistēma, nodrošināta elektroapgāde un izbūvēts apgaismojums, uzstādīta sēta un novietotas pagaidu ģērbtuves. Pašlaik objektā ir tehnoloģiskā pauze līdz pavasarim. Tad pagaidu laukuma mākslīgais segums tiks nomainīts pret pastāvīgo segumu. Tāpat vēl tiks pabeigti infrastruktūras izbūves un labiekārtošanas darbi: uzstādītas tribīnes, sakārtots stāvlaukums, uzstādīta konteinertipa ēka, kurā atradīsies pastāvīgās ģērbtuves, kluba birojs un Jelgavas futbola vēstures muzeja ekspozīcija.

Jau vēstīts, ka apbūvēt 2,7 hektārus plašo zemesgabalu vēlējās biedrība "Futbola klubs "Jelgava", tāpēc pašvaldībai atbilstoši likumiem jāizsludina konkurss par apbūves tiesībām. Apbūves tiesības piešķirtas uz 30 gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)