Banner 980x90

Saistībā ar cietušo pārstāves prombūtni pārceļ "Ziedkalnes" bijušā direktora lietas iztiesāšanu par dzimumtieksmes vardarbīgu apmierināšanu

Jelgava, 6.jūn., LETA. Jelgavas tiesa 19.septembrī plkst.10 turpinās izskatīt krimināllietu, kurā par dzimumtieksmes vardarbīgu apmierināšanu ar mazgadīgām personām apsūdzēts sociālās aprūpes centra (SAC) "Ziedkalne" bijušais direktors Andrejs Nīmanis, kas šodien pārcelta cietušo pārstāves prombūtnes dēļ, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Zvērināta advokāte atrodas komandējumā ārpus Latvijas.

Grinšpone arī informēja, ka tiesa saņēmusi iepriekš prokurores pieprasīto Valsts probācijas dienesta izvērtēšanas ziņojumu par Nīmani.

Lietas izskatīšana arī iepriekš vairākkārt pārcelta.

Kā ziņots, šajā lietā, kurā pēc pārsūdzībām tiesvedība kopumā ilgst jau gandrīz desmit gadus, "Ziedkalnes" bijušais direktors un bijušais Vilces pagasta deputāts Nīmanis tiek apsūdzēts pēc Krimināllikuma 160.panta 2.daļas - par atkārtotu vardarbīgu dzimumtieksmes apmierināšanu, ja tā izdarīta, cietušajai personai atrodoties bezpalīdzīgā stāvoklī.

2005.gada decembrī Jelgavas rajona prokuratūra sāka kriminālprocesu par Nīmaņa, kurš tolaik bija SAC "Ziedkalne" direktors, seksuālu uzmākšanos iestādes klientiem, kā dēļ Labklājības ministrija (LM) viņu atstādināja no amata, lai nenodarītu kaitējumu trešo personu drošībai, veselībai un viņu interesēm.

2009.gada 15.jūnijā 1957.gadā dzimušais Nīmanis pēc sprieduma par trīs gadu cietumsodu tika apcietināts tiesas zālē. Pēc soda izciešanas Nīmanim tika noteikta policijas kontrole uz gadu un sešiem mēnešiem. No Nīmaņa tiks piedzīta arī kompensācija cietušajiem un maksa par juridiskajiem pakalpojumiem.

Tiesvedība šajā krimināllietā Jelgavas tiesā atsākās 2011.gada 9.maijā, jo Zemgales apgabaltiesa atcēla Jelgavas tiesas 2009.gada 15.jūnija spriedumu, Nīmaņa krimināllietu nosūtot jaunai izskatīšanai.

Drošības līdzeklis viņam bija noteikts tāds pats, kāds bija izraudzīts pirmstiesas izmeklēšanā, iepriekš informēja Zemgales apgabaltiesas konsultante Baiba Gaurilka. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā Nīmanim bija piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

2009.gada 13.jūlijā apelācijas sūdzības bija iesnieguši visi trīs cietušie un apsūdzētais. Pēc pārsūdzības termiņa beigām lietu nosūtīja Zemgales apgabaltiesas Krimināllietu kolēģijai sūdzības izvērtēšanai, iepriekš informēja Dace Sarkisjane.

Nīmanis darbu SAC "Ziedkalne" sāka pēc tam, kad LM no darba jauniešu aprūpes centrā "Ziedkalne" atbrīvoja iepriekšējo direktoru Gundaru Melngalvi, kura vadības laikā 1998.gada nogalē tika konstatēts, ka "Ziedkalnē" jaunieši it kā audzināšanas un sodīšanas nolūkā turēti bunkuram līdzīgā telpā bez apgaismojuma un apkures.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)