Banner 980x90

Saistībā ar aizstāves prombūtni atkal atliek lietu par pasūtījuma slepkavību Jelgavā

Jelgava, 2.jūn., LETA. Jelgavas tiesa šodien aizstāves prombūtnes dēļ atkal pārcēla krimināllietas izskatīšanu, kurā 1983.gadā dzimušais Oļegs Kļimanovs apsūdzēts par personas slepkavību, piekrītot par to saņemt samaksu 5000 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Sanita Grinšpone.

Krimināllietu turpinās iztiesāt 31.jūlijā plkst.10.

Iepriekš krimināllietas izskatīšana atlikta pēc prokurora lūguma.

Jau vēstīts, ka bojāgājušā sieva pieteikusi kompensāciju par morālo kaitējumu 10 000 eiro, kā arī materiālo kompensāciju par bēru izdevumiem 1920 eiro apmērā. Mirušā tēvs sākotnēji bija pieteicis kompensāciju par morālo kaitējumu 10 000 eiro, kuras apmēru tiesas sēdē mainīja uz 50 000 eiro.

Kā ziņots, 2015.gada 7.decembrī ap plkst.7 Satiksmes ielā, Jelgavā, ar vairākiem šāvieniem sašauts 40 gadus vecs vīrietis, kurš vēlāk no gūtajiem ievainojumiem slimnīcā mira.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais saticies ar pirmstiesas procesā nenoskaidrotām personām. Kopīgas alkohola un narkotiku lietošanas laikā pirmstiesas procesa nenoskaidrota persona piedāvāja apsūdzētajam izdarīt personas slepkavību, lietojot šaujamieroci, apsolot par to samaksāt 5000 eiro. Vīrietis piekrita.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe, pēc pirmstiesas procesa nenoskaidrotas personas norādēm apsūdzētais agrā rīta stundā ar līdzi paņemto šaujamieroci devās uz dzīvojamās mājas pagalmu, kur gaidīja, kamēr no kāpņu telpas iznāks cietušais.

Atrodoties narkotiku un alkohola ietekmē un darbojoties mantkārīgā nolūkā, apsūdzētais no šaujamieroča izdarīja sešus mērķtiecīgus šāvienus cietušā ķermenī, un pēc tam no notikuma vietas aizskrēja.

Ar savām darbībām apsūdzētais izdarīja noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 117.panta 3. un 9.punktā. Viņš saukts pie kriminālatbildības arī par to, ka iegādājās, glabāja un nēsāja šaujamieroci un šaujamieroča munīciju bez attiecīgas atļaujas.

Apsūdzētais savu vainu neatzina.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)