Banner 980x90

Sagatavoties aukles profesijai ļauj auklītes kursi

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Bērnu pieskatīšana ir Tava sirdslieta? Tādā gadījumā auklītes kursi ir tieši tas, kas Tev nepieciešams, lai hobiju padarītu par profesionālu nodarbošanos.

Nemitīgi klātesošā misijas apziņa
Lai arī aukles darbs sevī ietver gana daudz izaicinājumu, tas sniedz lielisku sajūtu, jo tieši dzīves pirmajos gados bērns iegūst ļoti nozīmīgu zināšanu un prasmju bagāžu. No šīs bagāžas atkarīga cilvēka turpmākā izaugsme un attīstība, tādēļ aukles darba augļi būtībā redzami visa mūža garumā. Tieši šī iemesla dēļ cilvēki izvēlas auklītes darbu – tas sniedz ilgtermiņa gandarījumu par paveikto.

Aukles pienākumu klāsts – plašs un daudzveidīgs
Ja Tevi interesē aukles profesija, Tu noteikti zini, cik daudzveidīgs un atbildīgs ir darbs ar bērniem. Kā galvenie auklītes pienākumi jāmin:
- bērna barošana – jāņem vērā, ka mazuļu un bērnu ēdienkarte ir krasi atšķirīga, ja salīdzinām to ar pieauguša cilvēka ēšanas paradumiem, tādēļ auklei ir jābūt detalizētām zināšanām par to, kas un kad bērnam jāēd;
- rotaļu organizēšana – bērnu rotaļām ir jānošauj divi zaķi vienlaicīgi – tām jābūt aizraujošām, taču tajā pašā laikā arī izglītojošām. Turklāt jāņem vērā, ka katra bērna intereses mēdz atšķirties, tādēļ auklītei ir jāspēj piedāvāt dažāda veida rotaļas;
- mazgāšana un ģērbšana – lai bērns justos komfortabli, auklei jāmāk parūpēties par viņa higiēnu un apģērba izvēli.

Nepieciešamības gadījumā auklei jāspēj sniegt arī medicīniskā palīdzība, ja bērns nejūtas labi vai ieguvis kādu traumu. Un šie ir tikai daži no pienākumiem, ar kuriem ikdienā saskaras auklīte!

Auklīšu apmācība un tālmācība – savienojami jēdzieni
Nav iespējams noliegt, ka tālmācībai ir vairākas priekšrocības, piemēram, izglītību ir iespējams iegūt īsākā laika periodā, un to var ļoti ērti pielāgot ģimenes dzīvei un darbam. Ja arī Tu vēlies baudīt tālmācības sniegtās privilēģijas, izmanto iespēju izglītoties Latvijas Tālmācības profesionālā centra (LTPC) piedāvātajās programmās. Šeit Tu vari kļūt ne tikai par aukli, bet arī programmētāju, sociālo darbinieku, floristu, lietvedi, kā arī apgūt vairākas citas profesijas nepilna pusotra gada laikā. Turklāt, lai izglītība būtu pieejamāka, mācību maksa ir sadalīta ikmēneša maksājumos.

Vēlies par LTPC pieejamo izglītību uzzināt vairāk? Ienāc iestādes mājaslapā ltpc.lv – šeit ērti un ātri atradīsi visu nepieciešamo informāciju gan par iestāšanos, gan mācību procesu un visām izglītības programmām, tostarp – aukles kursiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)