Banner 980x90

Sabiedriskā apspriešana par pašvaldību reformu Ozolnieku novadā norisināsies vasaras beigās

Rīga, 20.jūn., LETA. Sabiedriskā apspriešana par administratīvi teritoriālo reformu (ATR) Ozolnieku novadā notiks no 15.augusta līdz 15.septembrim, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA) pēc Jelgavas un tuvējo novada deputātu tikšanās ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci (AP) pārmeta, ka pašvaldībām joprojām netiek sniegtas atbildes uz konkrētiem jautājumiem par plānoto reformu.

"Nav skaidrības, kā Ozolnieku novada iedzīvotājiem tiks nodrošināta esošā dzīves kvalitāte un kādi būs papildus ieguvumi no ATR, kā un no kādiem līdzekļiem kompensēs varas attālināšanos no tautas un kā tiks nodrošināta iedzīvotāju interešu pārstāvniecība. Tāpat joprojām nav skaidrs, vai ir veikti aprēķini, kādas papildus izmaksas būs pašvaldību apvienošanai - administrācijas darbinieku atlaišanas pabalsti, vienotas elektroniskas uzskaites sistēmas izveide un citi -," komentēja novada vadītājs.

Tāpat esot būtiski jautājumi, vai tiks saglabātas brīvpusdienas visiem pirmsskolas izglītības iestāžu un 1.-12.klašu izglītojamajiem, ko pašlaik nodrošina Ozolnieku novada pašvaldība, vai Ozolnieku novada iedzīvotājiem samazināsies braukšanas biļešu cenas SIA "Jelgavas autobusu parks" autobusos un no kādiem līdzekļiem tas tiks finansēts.

Nolemts, ka Ozolnieku novada pašvaldība no 15.augusta līdz 15.septembrim rīkos publisko apspriešanu, kurā aicinās Ozolnieku novada iedzīvotājus izteikt viedokli par novada teritorijas apvienošanu ar Jelgavas novadu un Jelgavu.

Jau vēstīts, ka Ozolnieku novada domes deputāti lēma par sabiedriskās apspriešanas rīkošanu saistībā ar administratīvi teritoriālo reformu, jo aptauja par šo jautājumu izrādījusies pārāk dārga.

Pašvaldība cenu aptaujā par socioloģiskās aptaujas rīkošanu aicinājusi piedalīties trīs uzņēmumus, taču atsaucies tikai viens, un piedāvātā summa par 600 zvanu veikšanu bijusi 5700 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Liepiņš klāstīja, ka no aptaujas nolemts atteikties gan tāpēc, ka pašvaldība vēlējusies klātienes aptaujas, gan nesamērīgu izmaksu dēļ.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)