Banner 980x90

Rekonstrukcijas darbu laikā Jelgavas Valsts ģimnāzijā izcēlies ugunsgrēks

Jelgava, 20.jūl., LETA. Vakar Jelgavas Valsts ģimnāzijas ēkā, kur notiek rekonstrukcijas darbi, izcēlies ugunsgrēks, noskaidroja aģentūra LETA.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Sandra Vējiņa skaidroja, ka izsaukums uz izglītības iestādi Mātera ielā Jelgavā saņemts vakar plkst.15.16. Ēkas pagrabstāvā dega siena piecu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.15.51.

Pašlaik skolas ēka tiek rekonstruēta, un objektā strādā PS "ReRe Būve 1". Uzņēmums komentāru par notikušo sola sniegt vēlāk.

Jau vēstīts, ka Jelgavas Valsts ģimnāzijas rekonstrukcijas darbi varētu noslēgties 2018.gada beigās, aģentūru LETA informēja būvsabiedrībā "ReRe Būve".

Kopējās pārbūves izmaksas ir 8 242 868 eiro, liecina parakstītais būvnieka un Jelgavas pašvaldības līgums.

Ēka, kurā atrodas Jelgavas Valsts ģimnāzija, būvēta pēc arhitekta Valda Zebauera projekta un ekspluatācijā nodota 1939.gadā. Tā uzskatāma par lielāko pamatskolas ēku un vienu no lielākajām un monumentālākajām tā laika skolu ēkām visā Latvijā, skaidroja uzņēmumā.

Tāpat ziņots, ka ka pilnsabiedrība "ReRe Būve 1" pēc Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) norādīto trūkumu novēršanas izvēlēta par Jelgavas Valsts ģimnāzijas pārbūves veicēju.

Iepriekš IUB aizliedzis Jelgavas pašvaldībai slēgt līgumu ar SIA "Latvijas energoceltnieks", kas atzīta par uzvarētāju konkursā par Jelgavas Valsts ģimnāzijas pārbūvi.

Piegādātāju apvienība SIA "Bildberg" un SIA "Newcom Construction", apstrīdot Jelgavas pašvaldības konkursu, savā skaidrojumā IUB norādījusi, ka pasūtītājs nepamatoti noraidījis apvienības piedāvājumu.

IUB "Bildberg" un "Newcom Construction" sūdzību atzinusi par pamatotu un aizliegusi pašvaldībai slēgt līgumu ar SIA "Latvijas energoceltnieku", tāpat pašvaldībai bija jānovērš biroja Iesniegumu izskatīšanas komisijas konstatētie pārkāpumi, atkārtoti izvērtējot slēgtā konkursā "Jelgavas Valsts ģimnāzijas pārbūve" iesniegtos piedāvājumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)