Banner 980x90

Rāviņš: Ieviešot videonovērošanu pilsētā, ievērojami samazinājās noziedzība

Jelgava, 15.sept., LETA. Ieviešot Jelgavā diennakts videonovērošanu, pilsētā izdevies ievērojami samazināt noziedzības līmeni, šodien Jelgavā notiekošajā konferencē "Viedpilsēta jeb Smart City" atzina Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS).

Pilsētas domes vadītājs klāstīja, ka līdz ar videonovērošanas sistēmas un Pašvaldības operatīvās informācijas centra (POIC) izveidi ievērojami palielinājies Pašvaldības policijas darba apjomos, jo kļuvuši pamanāmi arī tie notikumi, kurus līdz šim varētu palaist garām.

"Ieviešot videonovērošanu 24 stundas diennaktī, esam panākuši būtisku noziedzības kritumu," apgalvoja Rāviņš.

Jelgavas mērs ir pārliecināts, ka POIC palielina jelgavnieku drošības izjūtu, jo, sazinoties ar centra dispečeri vai, atzīmējot problēmu pilsētvidē interaktīvajā kartē, "iedzīvotāji zina, ka problēma tiks risināta".

Attaisnojusi sevi esot arī inteliģentā satiksmes vadības sistēma, pateicoties kurai, cauri pilsētai var izbraukt par 20% ātrākā nekā iepriekš.

Jau vēstīts, ka šodien Jelgavā norisinās konference "Viedpilsēta jeb Smart City".

Pasākumā plānots diskutēt par to, kas ir "Smart city" koncepts, ko tas ietekmē, kā to ieviest dzīvē, ko no viedas pilsētvides iegūst pašvaldība, kā tā palīdz investoriem, uzņēmējiem un iedzīvotājiem.

Konferencē piedalīsies pilsētu pārvaldes darbinieki, pašvaldību vadītāji un uzņēmēji, "Smart city" koncepta ieviesēji un biznesa tehnoloģiju eksperti. Piemēram, par reālo situāciju un jau paveikto "Smart city" ieviešanā pieredzē dalīsies Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centra vadītājs Gints Reinsons, bet Jelgavas uzņēmējs Ervīns Stūrmanis akcentēs ģeotelpisko datu infrastruktūras nozīmi viedās pilsētas pārvaldībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)