Banner 980x90

Radošajā nodarbībā tornī aicina darināt kļavu lapu cepuri

20. jūnijā plkst.12 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī notiks izzinoši radošā nodarbība Līgo svētku noskaņās. Nodarbības dalībnieki uzzinās vairāk par vasaras saulgriežu tradīcijām, iepazīsies ar kļavu lapu cepures darināšanas pamatprincipiem un veidos paši savu galvas rotu, pilsētas informācijas portālam Jelgava24.v ziņo Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs.

Līgo vakaru mēdz dēvēt par Zāļu vakaru, kad plūktās zāles un ziedi ir ar maģisku spēku. Ne velti tradīcijas vēsta, ka tieši Līgo vakarā jāpin vainags. Jāņu vainags, kas pīts no trejdeviņām puķēm un zālēm, ir kā maģisks aplis, kas tā nēsātāju pasargā no nelaimēm un slimībām, atvaira skauģus un nelabvēļus. Meitu vainagos var iepīt visu, kas vien pļavā atrodams, smaržai vainagā var iepīt kalmi un piparmētru. Labi izskatās vainagā iepīti suņuburkšķi, āboliņš, bet īpašu kuplumu vainagam piešķirs kļavu lapas.

Radošās nodarbības dalībniekiem pasniedzēja Zanda Kursīte rādīs un mācīs, kā darināt oriģinālu galvas rotu – cepuri no kļavu lapām. Kļavu lapu cepure ir ne tikai interesanta un skaista, bet arī praktiska. Tā pasargās no svelmes karstā dienā un atvēsinās galvu, ejot pirtī, bet sažāvēta cepure būs jauks dekors visas vasaras garumā.

Dalības maksa – 4,50 eiro, pirmsskolas vecuma bērniem - viens eiro. Cepures darināšanai uz nodarbību līdzi jāņem apmēram 200 - 300 svaigas kļavu lapas.

Vairāk informācijas un pieteikšanās nodarbībai pa tālruni 63005445 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)