Banner 980x90

"Olainfarm" šonedēļ noslēgs līgumu par vēl viena uzņēmuma iegādi

Valērijs Maligins/ Foto: Renāte Briede/ LETA
Valērijs Maligins/ Foto: Renāte Briede/ LETA
Latvijas farmācijas kompānija AS "Olainfarm" šonedēļ noslēgs līgumu un informēs par vēl viena uzņēmuma iegādi, aģentūru LETA informē "Olainfarm" pārstāve Sigita Lapsiņa.

Kā ziņo aģentūra LETA, "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins šonedēļ parakstīs līgumu par 100% kapitāla daļu iegādi uzņēmumā, kura darbība ir vērsta uz to, lai palīdzētu cilvēkiem kļūt veselākiem, stāsta Lapsiņa.

Iegādājamā uzņēmuma nosaukumu "Olainfarm" pārstāve neatklāj.

Līguma parakstīšana notiks 12.maijā plkst.11 viesnīcā "Promenade Hotel", kas atrodas Vecajā Ostmalā 40, Liepājā, lai no tās kopīgi dotos uz iegādāto uzņēmumu. Pasākuma laikā būs iespējams uzzināt par darījumu, "Olainfarm" attīstības plāniem un ekskursijā iepazīt iegādājamā uzņēmuma darbību.

LETA jau ziņoja par "Olainfarm" plāniem noslēgt darījumu par vēl kāda uzņēmuma iegādi, par ko virtuālajā konferencē par uzņēmuma 2015.gada finanšu rezultātiem informēja "Olainfarm" valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Neatklājot potenciāli iegādājamā uzņēmuma darbības jomu, Lapiņš teica, ka tas nav farmācijas nozares uzņēmums, bet farmācijai "līdzās esošs" uzņēmums. Tāpat Lapiņš atzīmēja, ka tas ir vietējās izcelsmes kapitāla uzņēmums. Iespējamā darījuma summa netika atklāta.

"Varu teikt, ka tas nav farmācijas uzņēmums, bet farmācijai blakus esošs uzņēmums. Starp citu, nesen "Olainfarm" iegādātais ekokosmētikas ražotājs SIA "Kiwi Cosmetics" arī nav farmācijas nozares uzņēmums, taču, piemēram, ieejot aptiekā, pircēji nav izbrīnīti, blakus medikamentiem ieraugot kosmētikas produktus," norādīja Lapiņš.

Viņš arī atklāja, ka "Olainfarm" turpina meklēt un apsver arī citu uzņēmumu iegādi, taču šī uzņēmuma iegāde, kas varētu noslēgties mēneša vai pusotra mēneša laikā, esot vistuvāk iegādes ieceres realizēšanai.

Jau vēstīts, ka "Olainfarm" koncerna peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bija 15,3 miljoni eiro, liecina revidētais konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2015.gadā.

Tas ir par 25% vairāk nekā 2014.gadā un par 8% vairāk nekā 2012.gadā, kad tika sasniegts līdzšinējais peļņas rekords - 14,2 miljoni eiro. Koncerna mātesuzņēmums 2015.gadā nopelnīja 14,6 miljonus eiro, par 28% uzlabojot 2014.gadā sasniegto peļņas rādītāju.

Pērn koncerns realizēja produkciju par 97,4 miljoniem eiro. Tas ir par 4% vairāk nekā 2014.gadā, kad koncerna apgrozījums bija 93,7 miljoni eiro, un ir labākais pārdošanas rādītājs koncerna vēsturē. Mātesuzņēmuma realizācija pērn sasniedza 84,7 miljonus eiro, kas ir par 4% vairāk nekā 2014.gadā, kad tā apgrozījums bija 81,6 miljoni eiro. Arī mātesuzņēmums ir sasniedzis līdz šim augstāko realizācijas apmēru, atzīmēts revidētajā finanšu pārskatā.

Lielākais realizācijas pieaugums - par 107% - pērn tika sasniegts Nīderlandē, uz kuru tiek sūtīti medikamenti Pasaules Veselības organizācijas prettuberkulozes programmai. Realizācijas apjoms Tadžikistānā palielinājās par 39%, Latvijā - par 11%. Koncerna lielākie noieta tirgi 2015.gadā bija Krievija, Latvija, Ukraina, Baltkrievija un Nīderlande.

Mātesuzņēmuma realizācijas apjomi 2015.gadā straujāk pieauga Nīderlandē, kur tie palielinājās par 107%, Turkmenistānā - par 46% un Tadžikistānā - par 39%. Būtisks pieaugums sasniegts arī Latvijā, kur koncerna mātesuzņēmuma realizācijas apjoms pieaudzis par 25%. "Olainfarm" lielākie noieta tirgi 2015.gadā bija Krievija, Latvija, Ukraina, Baltkrievija un Nīderlande.

Pārdotākie mātesuzņēmuma produkti ir līdzekļi nervu sistēmas veselībai "Neiromidin", "Noofen" un "Adaptol", prettuberkulozes līdzeklis "PASS Nātrija sāls", antibakteriālie līdzekļi "Furamags" un "Furasol", līdzeklis sirds un asinsvadu sistēmas veselībai "Etacizīns" un pretalerģijas līdzeklis "Fenkarol".

Pērn tika sākti reģistrācijas procesi Bosnijā un Hercegovinā, Vjetnamā un Mjanmā. Veiksmīgi ir iziets Turcijas zāļu aģentūras audits, kā arī pabeigti biopieejamības pētījumi Turcijas reģistrācijas vajadzībām, lai koncerna mātesuzņēmums varētu turpināt zāļu reģistrācijas procesu Turcijā.

Pagājušajā gadā tika izstrādātas jaunas zāļu formas "Gripofleks 325", ACC pulverim, "Memantīna" bezlaktozes tabletēm. Turpinās darbs pie jaunās kombinētās prolongētās nitrofurantoīna zāļu formas izstrādes. Ir izstrādāti un Baltijas valstīs reģistrēti divi uztura bagātinātāji ar sastāvu, kas paredz to pielietošanu uroloģijā un hepatoloģijā. Baltijas valstīs ir reģistrēts uztura bagātinātājs "Jogurt Babydrops", kuru ir plānots reģistrēt 14 valstīs.

"Olainfarm" akcionāru sapulce 2015.gada 11.jūnijā apstiprināja koncerna darbības plānu 2015.gadam. Atbilstoši tam koncerna apgrozījums 2015.gadā tika plānots 100 miljonu eiro, bet tīrā peļņa 15 miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar revidēto 2015.gada pārskatu realizācijas gada plāns ir izpildīts par 97,4%, bet peļņas gada plāns pārsniegts par 1,9%.

Akcionāru sapulcē tika apstiprināts arī koncerna mātesuzņēmuma darbības plāns 2015.gadam, atbilstoši tam koncerna mātesuzņēmuma apgrozījums tika plānots 87 miljonu eiro, bet tīrā peļņa - 14 miljonu eiro apmērā. Līdz ar to koncerna mātesuzņēmums apgrozījuma plānu izpildījis par 97,4%, bet peļņas plānu pārsniedzis par 4%.

"Olainfarm" akcijas tiek kotētas Baltijas Oficiālajā sarakstā.

Lielākais uzņēmuma īpašnieks ir valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)