Banner 980x90

"Olainfarm" koncerna realizācija pirmajā ceturksnī sasniegusi 26,1 miljonu eiro

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA
Zāļu ražotājas AS "Olainfarm" koncerna realizācija 2016.gada pirmajā ceturksnī ir sasniegusi 26,1 miljonu eiro, kas ir par 3% mazāk nekā šajā periodā pērn, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kā ziņo aģentūra LETA, koncerna tīrā peļņa pirmajā ceturksnī ir 3,1 miljons eiro, kas ir par 52% mazāk nekā 2015.gada pirmajā ceturksnī. Šī gada pirmajā ceturksnī ir veikti uzkrājumi viena miljona eiro apmērā Ukrainas sadarbības partnera parādiem. Lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Latvija, Krievija, Ukraina un Baltkrievija.

"Šis gads ir sācies ar diezgan neprognozējamu vidi lielā daļā NVS valstu, kur saskaramies gan ar ekonomiskās situācijas pasliktināšanos, gan valdību iniciētiem pasākumiem vietējā tirgus aizsardzībai un vietējo ražotāju atbalstam. Virknē gadījumu tie ir nelabvēlīgi ietekmējuši "Olainfarm" produktu realizāciju. Tāpēc mēs plānojam izvietot daļu ražošanas vai iegādāties uzņēmumu kādā no šīm valstīm. Tā varēsim vismaz daļēji atvieglot ārvalstu ražotājiem noteikto ierobežojumu ietekmi," norāda AS "Olainfarm" valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

2016.gada pirmajā ceturksnī turpināja pieaugt "Olainfarm" realizācijas apjomi visos tā galvenajos tirgos, izņemot Krieviju, kur tie samazinājās par 38%, salīdzinot ar 2015.gada pirmo ceturksni. Visstraujākais realizācijas pieaugums 2016.gada pirmajos trīs mēnešos ir vērojams Polijā, kur tās apjoms palielinājies par 181%, Turkmenistānā - par 162%, Uzbekistānā - par 134%, un Baltkrievijā, kur tā palielinājusies par 77%.

Šajā laikā ir notikušas būtiskas izmaiņas uzņēmuma pieprasītāko produktu realizācijas struktūrā, jo par pieprasītāko produktu ir kļuvis līdzeklis nervu sistēmas veselībai "Adaptol", apsteidzot ilggadējo pārdošanas līderi "Neiromidin". 2016.gada pirmajā ceturksnī ir izlīdzinājies pieprasītāko produktu īpatsvars, jo vadošais medikaments vairs nepārsniedz 15% no kopējā realizācijas apjoma. Arī pieprasītāko produktu koncentrācija ir samazinājusies, jo desmit pieprasītākie produkti nepārsniedz 89% no realizācijas apjoma.

2016.gada pirmajā ceturksnī ir veiksmīgi noslēgusies vairāku produktu reģistrācija Igaunijā, Turkmenistānā, Bosnijā un Hercegovinā. Turpinās reģistrācijas procesi Armēnijā, Turcijā, Bosnijā un Hercegovinā, Mjanmā, Kamerūnā un Vjetnamā. Šajā laikā ir pabeigti laboratorijas medikamentam "Ibuprofen antigripp", kā arī ir izstrādātas divas jaunas gatavo zāļu formas līdzeklim gremošanas sistēmas veselībai "Ranitidin Olainfarm". Tās plānots iesniegt reģistrācijai šī gada beigās. Tāpat turpinās darbi pie jaunas gatavo zāļu formas izstrādes, lai paplašinātu prettuberkulozes produktu līniju.

"Olainfarm" 2016.gada darbības plāns, kuru piedāvāts apstiprināt akcionāru pilnsapulcei 2016.gada 7.jūnijā, paredz, ka koncerna apgrozījums 2016.gadā tiek plānots 100 miljonu eiro apmērā, bet tīrā peļņa 10 miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar šo neauditēto 2016.gada pirmā ceturkšņa pārskatu, gada realizācijas plāns ir izpildīts par 26%, bet gada peļņas plāns - par 31%.

Kā ziņots, "Olainfarm" koncerna peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bija 15,3 miljoni eiro, liecina revidētais konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2015.gadā. Tas ir par 25% vairāk nekā 2014.gadā un par 8% vairāk nekā 2012.gadā, kad tika sasniegts līdzšinējais peļņas rekords - 14,2 miljoni eiro. Koncerna mātesuzņēmums 2015.gadā nopelnīja 14,6 miljonus eiro, par 28% uzlabojot 2014.gadā sasniegto peļņas rādītāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)