Banner 980x90

"Olainfarm" Baltkrievijā plāno attīstīt ražošanas platformu

Foto: Ieva Čīka/ LETA
Foto: Ieva Čīka/ LETA
Latvijas farmācijas kompānija "Olainfarm" Baltkrievijā plāno attīstīt ražošanas platformu Baltkrievijas tirgum paredzētiem medikamentiem, pastāstīja "Olainfarm" valdes loceklis Salvis Lapiņš.

Kā ziņo aģentūra LETA, virtuālās konferences laikā trešdien Lapiņš informēja, ka "Olainfarm" ir plāns iegādāties kādu uzņēmumu Baltkrievijā. Viņš skaidroja, ka šī uzņēmuma iegāde būs iespēja izveidot ražošanas platformu, kurā varētu veikt "Olainfarm" medikamentu ražošanas noslēdzošās manipulācijas.

Noslēgt vienošanos par iespējamajām juridiskajām niansēm ar Baltkrievijas uzņēmuma pārstāvjiem, kā arī sagatavot ražotni "Olainfarm" vajadzībām varētu izdoties šogad. Taču līgumu par iegādi, visticamāk, izdosies noslēgt nākamgad.

Tāpat virtuālās konferences laikā Lapiņš teica, ka pavisam nesen ir radusies iecere arī par juridiskas vienības iegādi Krievijā vai Baltkrievijā. Šī iecere saistīta ar nesen iegādātā SIA "Tonus Elast" attīstīšanu Krievijas un Baltkrievijas tirgos. Taču, tā kā uzņēmuma iegāde Krievijā vai Baltkrievijā vēl ir ieceres līmenī, sīkākus komentārus Lapiņš vēl nevarēja sniegt.

Kā vēstīts, "Olainfarm" šī gada sākumā parakstīja līgumu par eko kosmētikas ražotāja "Kiwi Cosmetics" 100% kapitāla daļu iegādi, bet šī gada maijā "Olainfarm" iegādājās elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāju "Tonus Elast".

Jau ziņots, ka "Olainfarm" koncerna realizācija šā gada pirmajā ceturksnī sasniegusi 26,1 miljonu eiro, kas ir par 3% mazāk nekā šajā periodā pērn. Koncerna tīrā peļņa pirmajā ceturksnī bija 3,1 miljons eiro, kas ir par 52% mazāk nekā 2015.gada pirmajā ceturksnī. Šī gada pirmajā ceturksnī veikti uzkrājumi viena miljona eiro apmērā Ukrainas sadarbības partnera parādiem.

Lielākie noieta tirgi gada sākumā bija Latvija, Krievija, Ukraina un Baltkrievija.

Šā gada darbības plāns paredz, ka "Olainfarm" nekonsolidētā peļņa šogad sasniegs deviņus miljonus eiro, konsolidētā - desmit miljonus eiro. Savukārt konsolidētais apgrozījums šogad sasniegs 100 miljonus eiro, bet nekonsolidētais - 86 miljonus eiro.

"Olainfarm" koncerna peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bija 15,3 miljoni eiro, liecina revidētais konsolidētais peļņas un zaudējumu aprēķins par koncerna darbību 2015.gadā. Tas ir par 25% vairāk nekā 2014.gadā un par 8% vairāk nekā 2012.gadā, kad tika sasniegts līdzšinējais peļņas rekords - 14,2 miljoni eiro. Koncerna mātesuzņēmums 2015.gadā nopelnīja 14,6 miljonus eiro, par 28% uzlabojot 2014.gadā sasniegto peļņas rādītāju.

"Olainfarm" akcijas tiek kotētas Baltijas Oficiālajā sarakstā. Lielākais uzņēmuma īpašnieks ir valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)