Banner 980x90

"Olaines ūdens un siltums" pērn strādājis ar 42 903 eiro zaudējumiem

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Olaines novada pašvaldības kapitālsabiedrībai AS "Olaines ūdens un siltums" pērn bijuši 42 903 eiro zaudējumi, bet apgrozījums samazinājies par 7%, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kā, atsaucoties uz "Firmas.lv", ziņo aģentūra LETA, AS "Olaines ūdens un siltums" apgrozījums pagājušajā gadā bijis 5 434 963 eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2014.gadā, kad tas bija 5 897 471 eiro.

Lielāko daļu apgrozījuma - 44,2% - uzņēmums guvis, ražojot un realizējot siltumenerģiju, vēl 20,4% gūti, sniedzot namu apsaimniekošanas pakalpojumus.

Pērno gadu uzņēmums noslēdzis ar 42 903 eiro zaudējumiem, bet vēl pirms gada guvis 112 913 eiro peļņu.

Uzņēmuma vadība norāda, ka uzņēmuma finansiālo stāvokli ietekmē klientu parādi. Piemēram, pērn parādu piedziņas uzņēmumam nodoti 79 debitori ar kopējo parādu 673 510 eiro. Savukārt pats uzņēmums par savām saistībām pērn norēķinājies laikus.

AS "Olaines ūdens un siltums" norāda, ka šogad būtiski pieaugs atkritumu apsaimniekošanas izmaksas, jo SIA "Getliņi EKO" paaugstinājusi atkritumu apglabāšanas tarifu. Līdz ar to arī komunālo pakalpojumu sniedzējs paaugstinās atkritumu apsaimniekošanas tarifu.

Uzņēmums nodarbojas ar siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, dzeramā ūdens ražošanu un piegādi, notekūdeņu pārvadi un attīrīšanu, sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, labiekārtošanas pakalpojumiem un citu pakalpojumu sniegšanu.

LETA jau ziņoja, ka no 1.jūnija Olaines novadā stāsies spēkā vienotais sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma tarifs 9,27 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir augstāks nekā pašlaik spēkā esošie tarifi, aģentūru LETA iepriekš informēja AS "Olaines ūdens un siltums" sabiedrisko attiecību speciāliste Ineta Valdmane.

Pašlaik novadā spēkā esošais tarifs nav vienots, tas ir no 6 līdz 8,27 eiro par kubikmetru bez PVN.

Valdmane skaidroja, ka Olaines novada dome lēmumu par jauno tarifu pieņēma, jo Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padome ir apstiprinājusi jauno atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekotāja "Getliņi EKO" sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojumu tarifu 32,64 eiro par tonnu bez PVN.

"Getliņi EKO" jaunu tarifa projektu komisijai iesniedza tādēļ, ka kopš 2015.gada novembra poligona "Getliņi" teritorijā ir sākta nešķiroto sadzīves atkritumu sagatavošana apglabāšanai, kā to paredz Eiropas Savienības normatīvie akti. Prasībās noteikts, ka no nešķirotiem sadzīves atkritumiem pirms apglabāšanas ir jāatdala bioloģiski noārdāmie atkritumi un citi materiāli, kurus var izmantot otrreizējai pārstrādei.

Olaines novadā sadzīves atkritumu apsaimniekošanu īsteno pašvaldības uzņēmums AS "Olaines ūdens un siltums", kā to paredz 2011.gada 16.novembra līgums.

Ikvienai mājsaimniecībai un juridiskai personai ir jābūt noslēgtam līgumam par atkritumu apsaimniekošanu, atgādināja Valdmane.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)