Banner 980x90

"Liepāja" un "Jelgava" izglābjas no zaudējumiem futbola virslīgas mačos

Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Jelgava24.lv
Latvijas "SynotTip" futbola virslīgas otrās kārtas centrālajā spēlē Kurzemes derbijā Oskars Kļava svētdien guva divus vārtus čempiones "Liepājas" labā, palīdzot komandai atspēlēties no 0:2 un panākt neizšķirtu izbraukumā pret "Ventspils" vienību, savukārt vēlāk citā mačā debitante "Riga" spēles galotnē nenosargāja uzvaru pret "Jelgavu".

"Ventspils" komanda savā laukumā nenoturēja divu vārtu pārsvaru un cīnījās neizšķirti 2:2 (1:0) pret čempioni "Liepāju".

Eduards Tīdenbergs mača 21.minūtē izvirzīja vadībā laukuma saimniekus, bet 52.minūtē viņš guva savus otros vārtus šajā mačā, dubultojot ventspilnieku pārsvaru. Zīmīgi, ka šīs sezonas divos mačos guvis jau trīs vārtus.

Otrā puslaika sākumā ventspilnieki palika skaitliskā mazākumā, jo sarkano kartīti saņēma Alans Sineļņikovs.

Mača turpinājumā liepājnieki nepadevās un spēja atspēlēties. Septiņas minūtes pēc otro vārtu zaudējuma ar precīzu sitienu izcēlās Oskars Kļava, kurš 85.minūtē panāca neizšķirtu, bet turpinājumā mača liktenis vairs nemainījās.

Kā zināms, pērnā gada virslīgas medaļnieki sezonu pirms nedēļas sāka ne tā kā cerēts. "Liepāja" savās mājās ar 1:2 zaudēja Jūrmalas "Spartakam", savukārt "Ventspils", kas pērn palika trešie, arī savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 ar "Riga".

Svētdien vēlāk Kauguru vidusskolas stadionā turnīra jaunpienācēja "Riga" spēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) pret "Jelgavas" futbolistiem.

"Riga" labā no tuvas distances mača 78.minūtē guva japānis Josuke Saito, kuram šis ir otrais precīzais sitiens šosezon divās spēlēs.

Mača beigu daļā "Riga" komandai bija lieliska izdevība gūt vēl vienus vārtus un dubultot pārsvaru, taču teicami nospēlēja jelgavnieku vārtsargs Kaspars Ikstens.

Tuvojoties finālsvilpei, labu vārtu gūšanas izdevību "Jelgavas" sastāvā neizmantoja igaunis Kevins Kaubers, taču kompensācijas laikā precīzs bija Daniils Turkovs, kurš panāca neizšķirtu 1:1 pašā spēles izskaņā.

Jau minēts, ka "Riga" debiju virslīgā izturēja ar cieņu, nospēlējot neizšķirti Ventspilī. Savukārt "Jelgava" pirmās kārtas mačā ar 4:0 sagrāva citu virslīgas debitanti - "Rīgas Futbola skola" (RFS).

Kā zināms, "Riga" pagājušajā sezonā, startējot ar nosaukumu "Caramba"/"Dinamo", uzvarēja Latvijas pirmās līgas čempionātā, izcīnot tiesības šosezon piedalīties virslīgā.

Pēc otrās spēļu kārtas kopvērtējumā līdere ar sešiem punktiem ir "Spartaks", kam ar četriem punktiem seko "Jelgava", bet trīs punkti ir "Metta"/"Latvijas Universitāte" un RFS komandām. Divi punkti ir "Ventspils" un "Riga" vienībām, "Liepājai" ir viens punkts, bet "Daugavpils" vienīgā ir bez punktiem.

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spējusi finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

Pērn "Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)