Banner 980x90

"Jelgavas" galvenais treneris Širmelis: Islandes futbols šobrīd ir uz pacēluma viļņa

Foto: AFP/ LETA
Foto: AFP/ LETA
Islandes futbols šobrīd ir uz pacēluma viļņa, tāpēc duelis ar šīs valsts vienību Koubavogiras "Breidablik" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā nebūs no vieglajiem, uzskata Latvijas kausa īpašnieku "Jelgavas" galvenais treneris Sauļus Širmelis.

"Jelgava" divos mačos tiksies ar Islandes vicečempioni "Breidablik", kura šīs sezonas čempionātā ieņem trešo vietu.

"Šobrīd par pretiniekiem neko daudz pateikt vēl nevaru, tomēr ir skaidrs, ka Islandes futbols ir uz pacēluma viļņa, jo viņu izlase atzīstami spēlē Eiropas čempionāta finālturnīrā. Jā, izlasē visi spēlētāji ir no ārzemju klubiem, tomēr Islandē ir ļoti labi attīstīta jauniešu futbola sistēma. Vēl neesmu pētījis, taču domāju, ka arī mūsu pretiniekiem būs gados jauns sastāvs," aģentūrai LETA sacīja "Jelgavas" galvenais treneris.

Širmelim viens no "Breidablik" spēlētājiem ir zināms. "Viņiem ir talantīgs uzbrucējs, kurš labi spēlēja Islandes U-21 izlasē, ar kuru tikās Kazahstānas U-21 izlase, kuru tobrīd vadīju. Viņš islandiešiem guva lielāko daļu vārtu, līdz ar to vismaz viena zināma seja pretinieku komandā ir," norādīja lietuviešu speciālists.

Šobrīd "Jelgavas" komanda vairāk koncentrējas trešdien gaidāmajai spēlei "SynotTip" Latvijas futbola virslīgā pret "Ventspils" futbolistiem.

"Tagad domājam tikai par nākamo spēli, bet pēc tās sāksim domāt par cīņu ar islandiešiem. Varējām izlozē dabūt grūtākus pretiniekus, jo nomināli, komandas no Zviedrijas un Norvēģijas, kuras arī mums varēja tikt, ir spēcīgākas. Taču viss būs atkarīgs no mums pašiem, cik būsim gatavi. Domāju, ka Islandes komanda, uzzinot pretiniekus, varēja berzēt rokas pat vairāk nekā mēs. Atkārtošos, bet visu izšķirs tas, ko paši spēsim izdarīt," bilda Širmelis.

Pirmo spēli "Jelgava" 30.jūnijā aizvadīs viesos, bet atbildes cīņa notiks mājās 7.jūlijā.

"Nekāda supergatavošanās nesanāks, jo nav tik daudz laika. Pēc spēles ar "Ventspili" vispirms vajadzēs labi atjaunoties, bet pēc tam veikt padziļinātu pretinieku analīzi. Mūsu laikos ar informācijas iegūšanu problēmu nav. Tas, ka pirmo spēli aizvadīsim viesos, ir labāk, jo, manuprāt, tur lielā mērā arī izšķirsies, kurš šajā duelī uzvarēs," uzskata treneris.

Širmelis par "Jelgavas" galveno treneri kļuva 7.jūnijā, šajā laikā aizvadot divas spēles Latvijas virslīgā, pēdējā no tām sestdien mājās ar 0:1 zaudējot līderei Jūrmalas "Spartakam".

"Spēlētājiem šis mačs pēc iespējas ātrāk jāaizmirst. Diemžēl, bet sestdien laika apstākļu dēļ (futbolistiem traucēja spēcīgs vējš), laukumā bija ļoti maz futbola, vairāk bumbas bakstīšana no vienas uz otru laukuma pusi," pirmo zaudējumu jaunajā amatā komentēja Širmelis.

Maija vidū no "Jelgavas" galvenā trenera amata pēc neveiksmīgā sezonas sākuma atkāpās bijušais Latvijas izlases pussargs Vitālijs Astafjevs. Pēc tam pāris spēlēs komandu vadīja Dāvis Caune, bet jūnija sākumā pie darba ķērās Širmelis.

Viņam šī ir otrā darba pieredze Latvijā - 2003.gada vasarā Širmelis stājās pie "Ventspils" stūres, dažus mēnešus pēc tam aizvedot kurzemniekus līdz viņu pirmajam Latvijas kausa titulam. Tāpat viņš karjeras laikā vadījis komandas Lietuvā, Slovākijā, Somijā un Kazahstānā.

Šosezon "Breidablik" nacionālajā čempionātā ar 15 punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo vietu, bet neviens tās pārstāvis nav iekļauts Islandes izlases sastāvā, kas pašlaik spēlē Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Vienība nacionālajā čempionātā triumfējusi 2010.gadā, bet pērn otro reizi karjerā kļuva par vicečempioni.

"Breidablik" komanda 2013./2014.gada sezonā aizkļuva līdz UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajai kārtai, bet abās pārējās dalības reizēs Eirokausos apstājusies jau pēc pirmās kārtas.

Tikmēr "Jelgava" savā jaunāko laiku vēsturē Eirokausos spēlēs ceturto reizi un pērn pirmoreiz pārvarēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, kad pārspēja finansiāli krietni turīgāko bulgāru vienību Lovečas "Litex", bet otrajā kārtā zaudēja Maķedonijas komandai "Rabotnički".

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā "play-off" kārta.

Šī gada "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas čempionāta kopvērtējumā pēc 11 kārtām līdere ar 25 punktiem ir Jūrmalas "Spartaks", par punktu apsteidzot "Ventspils" futbolistus. Trešā ar 19 punktiem ir valsts čempione "Liepāja", bet "Jelgava" ar 13 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā.

No citām Latvijas komandām UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā "Ventspils" tiksies ar Fēru salu komandu Leirvīkas "Vikingur Gota", bet Jūrmalas "Spartaks" cīnīsies ar Baltkrievijas vicečempioni Minskas "Dinamo".

Savukārt Latvijas čempione "Liepāja" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas otrajā kārtā sacentīsies ar Austrijas labāko vienību "Salzburg".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)