Banner 980x90

"Jelgavas" futbolisti trešo gadu pēc kārtas spēlēs Latvijas kausa izcīņas finālā

Foto: AFP/ LETA
Foto: AFP/ LETA
"Jelgavas" futbolisti trešdien iekļuva Latvijas kausa izcīņas finālā, kur Zemgales klubs spēlēs trešo gadu pēc kārtas, šogad izšķirošajā mačā par trofeju mērojoties spēkiem ar Jūrmalas "Spartaku".

Vitālija Astafjeva trenētā Jelgavas komanda, kura ir iepriekšējo divu gadu Latvijas kausa ieguvēja, trešdien viesos pusfināla atbildes spēlē ar 2:0 (0:0) uzvarēja "Ventspils" futbolistus, bet divu spēļu summā bija pārāka ar 2:1.

Pērnā gada kausa izcīņas finālistu trešdien aizvadītajā mačā abi vārti tika gūti otrajā puslaikā. Vispirms "Ventspils" komandas spēlētājs Vadims Žuļevs cīņas 48.minūtē atklāja rezultātu, raidot bumbu savas vienības vārtos un ļaujot panākt "Jelgavai" izlīdzinājumu divu maču summā, bet 12 minūtes vēlāk Gļebs Kļuškins pārsvaru dubultoja, kā noskaidrojās vēlāk, gūstot uzvaras vārtus šajā duelī.

Jau ziņots, ka abu komandu pirmajā spēlē pirms nedēļas "Ventspils" uzvarēja ar 1:0, kad 38.minūtē "Jelgavas" komandas senegāliešu aizsarga Abdulaja Dialo mestā"  bumba ielidoja savos vārtos.

Pērn "Jelgava" finālā "Ventspils" vienību uzvarēja ar 2:0, otro gadu pēc kārtas un trešo reizi komandas vēsturē izcīnot trofeju. Savukārt ventspilnieki pie Latvijas kausa kopš 2003.gada ir tikuši sešas reizes, taču pēdējā no tām bija pirms trim gadiem.

Finālā "Jelgava" mērosies spēkiem ar Jūrmalas "Spartaku", kas trešdien pirmo reizi kluba vēsturē nodrošināja savu iekļūšanu izšķirošajā duelī par galveno trofeju.

Jau ziņots, ka šī brīža "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas līdere "Spartaks" atbildes spēlē Kauguru vidusskolas stadionā ar 1:0 (0:0) uzvarēja "Daugavpils" futbolistus, bet divu spēļu summā bija pārāka ar 2:0.

Trešdien aizvadītajā spēlē vienīgie vārti tika gūti cīņas 70.minūtē, kad precīzi sita Jevgeņjs Kazačoks.

Arī pirmā abu komandu cīņa Daugavpilī noslēdzās ar 1:0 "Spartaka" labā.

Kāda Jūrmalas komanda Latvijas kausa izcīņas finālā spēlēs pēc sešu gadu pārtraukuma, jo 2010.gadā izšķirošajā cīņā neveiksmi piedzīvoja "Jūrmala-VV" vienība, kura vairs neeksistē.

Iekļūšana Latvijas kausa izcīņas finālā ļaus "Spartakam" šovasar piedalīties UEFA Eiropas līgas turnīrā, kur piedalīsies arī "Jelgava" un "Ventspils", kamēr Latvijas čempione "Liepāja" startēs UEFA Čempionu līgā.

Kā zināms, Jūrmalas klubs virslīgas sezonu sācis ļoti atzīstami, jo sešos mačos ir izcīnītas piecas uzvaras, kas turnīra tabulā ar 15 punktiem ļauj ieņemt pirmo vietu, par punktu apsteidzot "Ventspili", bet par pieciem punktiem Latvijas čempionus "Liepāju".

Pa septiņiem punktiem ir "Jelgavai" un virslīgas debitantei RFS, pa sešiem punktiem savākušas "Metta"/"Latvijas Universitāte" un "Riga", bet "Daugavpils" komanda šosezon virslīgā ir izcīnījis tikai vienu panākumu un ar trim punktiem ieņem pēdējo vietu astoņu komandu vidū.

Jau ziņots, ka Latvijas kausa ceturtdaļfinālā "Ventspils" ar 1:0 uzvarēja "Liepāju", "Jelgava" ar 3:2 pieveica pirmās līgas komandu "Babīte", "Daugavpils" ar 2:0 pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolistus, bet "Spartaks" ar 3:1 uzvarēja titulēto "Skonto", kas, kā zināms, finansiālu problēmu dēļ netika pielaista dalībai virslīgā un šosezon spēlē līmeni zemākajā pirmajā līgā.

Latvijas kausa izcīņas finālspēle šogad 22.maijā notiks Jūrmalas pilsētas stadionā Slokā, kur tā risināsies pirmo reizi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)