Banner 980x90

"Jelgavas" futbolisti cīņā par virslīgas pirmo trijnieku tiekas ar "Liepāju"

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
"Jelgava" "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas mačā šodien savā laukumā uzņem "Liepāju", aizvadot svarīgu cīņu par pirmo trijnieku.

Spēle Zemgales Olimpiskā centra stadionā sāksies plkst.18.00.

Virslīgas kopvērtējuma tabulā pirmo trijnieku ar 29 punktiem 16 spēlēs noslēdz "Liepāja", kam septiņus punktus zaudē 14 mačus aizvadījusī "Jelgava". Pēc šīs spēles jelgavniekiem gaidāmas cīņas ar līderi Jūrmalas "Spartaku" un vicelīderi "Ventspili".

Pirmajā aplī ar 1:0 viesos uzvarēja "Liepāja", bet otrajā aplī jelgavnieki Liepājā revanšējās ar tādu pašu rezultātu.

"Jelgava" jūlijā pārrakstīja kluba vēsturi un pārvarēja kvalifikācijas otro kārtu, atbildes mačā ar 3:0 uzvarot Slovākijas titulētāko komandu Bratislavas "Slovan" un arī divu spēļu summā triumfējot ar 3:0. Savukārt trešajā kārtā Zemgales klubs ar 1:4 divu spēļu summā Izraēlas trešajai spēcīgākajai komandai Jeruzalemes "Beitar".

Pateicoties sekmēm Eirokausos, jelgavniekiem bija ļoti saspringts spēļu kalendārs, un no 7.jūlija līdz 7.augustam komandai bija ieplānotas desmit spēles - piecas Eiropas līgā, četras virslīgā un viena Latvijas kausa izcīņā. Tiesa, pēc divu virslīgas maču pārcelšanas kalendārs kļuva nedaudz vieglāks - 31.jūlijā ieplānotā virslīgas spēle ar "Riga" komandu pārcelta uz 19.oktobri, bet svētdien plānotais mačs ar Latvijas čempioni "Liepāju" pārcelts par dienu vēlāk.

"Liepājai" šajā spēlē nevarēs palīdzēt uzbrucēji Kristaps Grebis un Toms Gucs, kā arī pussargs Vladimirs Kamešs, kuri par pārkāpumiem izcieš diskvalifikācijas. Gucam un Kamešam pēc šīs spēles būs jāizlaiž mačs arī pret "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandu, bet Grebis nevarēs piedalīties arī spēlē pret RFS.

Tāpat plkst.18 "Daugavpils" savā laukumā uzņems RFS.

Turnīra pastarīte "Daugavpils" šosezon tikusi tikai pie pieciem punktiem, bet iepriekšējā kārtā Latgales klubs ar 1:4 zaudēja "Spartakam", kamēr RFS ar 3:0 uzvarēja "Metta"/LU komandu.

Šo komandu pirmajā savstarpējā spēlē ar 1:0 uzvarēja "Daugavpils", bet otrajā aplī mačs noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, tādējādi daugavpilieši četrus no pieciem šīs sezonas punktiem dabūjuši tieši pret RFS.

Šīs virslīgas kārtas izspēle iesākās piektdien, kad divu kopvērtējuma līderu duelī Jūrmalas "Spartaks" izbraukumā ar 1:0 uzvarēja "Ventspili", bet sestdien "Metta"/LU savā laukumā nospēlēja 1:1 ar "Riga" komandu.

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 37 punkti 16 mačos, par septiņiem punktiem apsteidzot ventspilniekus, bet par astoņiem - valsts čempionus no "Liepājas".

"Jelgava" iekrājusi 22 punktus 14 spēlēs, RFS ar 19 punktiem ir piektā, bet viņiem ar 17 punktiem seko "Riga" komanda. Septītā ar 15 punktiem ir "Metta"/LU, bet turnīra tabulu ar pieciem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Šī virslīgai ir 25.sezona pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas, turklāt ģenerālsponsora "SynotTip" piesaistīšana ļāvusi panākt, ka tajā komandām nav jāmaksā dalības maksa.

Pagājušās sezonas pirmās līgas trešā spēcīgākā vienība RFS vien neilgi pirms sezonas sākuma ieguva iespēju sacensties virslīgā, jo nenokārtoto parādsaistību dēļ licenci nesaņēma Latvijas titulētākais futbola klubs "Skonto". Pirms gada "Skonto" bija līdzīgā situācijā, taču toreiz tam tika piešķirta licence, jo klubs bija izstrādājis plānu parādsaistību nokārtošanai. Tiesa, gada laikā šis plāns tā arī netika izpildīts.

"Skonto" valsts čempionātā nepārspēta palika laika posmā no 1992. līdz 2004.gadam, kā arī 2010.gadā. Pēdējos gados, kaut "Skonto" komanda teju visu laiku bijusi parādā saviem spēlētājiem, tā četrus gadus pēc kārtas spēja finišēt virslīgas otrajā vietā.

Pērn par valsts čempioni kļuva "Liepāja", otro vietu ieguva "Skonto", bet trešā palika "Ventspils".

"Liepāja" kluba pastāvēšanas vēsturē virslīgas futbola čempionātā triumfēja pirmo reizi, nodrošinot sev iespēju šogad piedalīties UEFA Čempionu līgas atlases turnīrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)