Banner 980x90

"Jelgavas" futbola klubs pirms jaunās sezonas tēmē uz medaļām un Latvijas kausa nosargāšanu

Foto: AFP/ LETA
Foto: AFP/ LETA

Viens no pašmāju spēcīgākajiem futbola klubiem "Jelgava" šajā virslīgas sezonā gatavs cīnīties par medaļām, kā arī vēlas nosargāt pērn izcīnīto Latvijas kausu, pirmssezonas preses konferencē pavēstīja komandas pārstāvji.

Jaunā virslīgas sezona sāksies šajā nedēļas nogalē. Atklāšanas mačā piektdien čempionvienība "Liepāja" savā laukumā uzņems Jūrmalas "Spartaka" komandu, bet "Jelgavai" pirmais sezonas duelis gaidāms sestdien, kad Olaines mākslīgā seguma laukumā būs jātiekas ar ambiciozo "Rīgas Futbola skolu" (RFS).

"Komandā ir jaunas sejas. Līdz ar to plānojam citas kvalitātes futbolu. Domāju, ka to jūs paši redzēsiet. Visu pirms čempionāta neatklāsim. Viennozīmīgi plānojam medaļas. Kuras? Lai paliek pie mums, paši to zinām. Savukārt Latvijas kausam patīk Jelgavā. Noteikti darīsim tā, lai tas paliktu te vēl ilgāk," portāls "Jelgavas Vēstnesis" citē kluba prezidentu Māri Peilānu. "Spēlētāji parādīs tādu sniegumu, lai skatītājiem būtu interesenti. Nesen tika nopublicēti spēlētāji, kas ir izsaukti uz valstsvienību. Liels prieks, ka mūs tur jau redz. Lasot un skatoties presē, kā iet citām komandām, būs ļoti interesants čempionāts. Būs pietiekami daudz spēļu, būs jāiztur temps visas sezonas gaitā. Kluba vadība ir pārliecināta, ka spēlētāji to izturēs krietni labāk nekā citās sezonās."

Kā zināms, pērn "Jelgavas" futbolisti Latvijas kausa finālā ar 2:0 pārspēja "Ventspili".

Tāpat Peilāns atklāja, ka "Jelgavas" kluba budžets pērn bija aptuveni 800 000 eiro, bet sagaidāms, ka šogad tas varētu būt apmēram tāds pats. Tiesa, tas lielā mērā atkarīgs no tā, vai komandai izdosies pārvarēt kādu UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas kārtu, kas ļauj tikt uzreiz pie 200 000 eiro.

Tikmēr "Jelgavas" direktors Jānis Vuguls norādīja, ka klubam nu ir profesionāls statuss.

"Šis ir tas gads, kad futbola klubs "Jelgava" ir profesionāla komanda pēc visiem kritērijiem. Pagājušajā gadā vēl bijām pusprofesionāļi, kas strādāja profesionāli. Tagad pēc gatavošanās, apstākļiem un sastāva selekcijas esam profesionāļi. Izmaiņas ir diezgan būtiskas. Tas ir laiks, kad varam izvirzīt visaugstākos mērķus," izteicās Vuguls.

"Šogad noteikti esam pastiprinājušies, tas ir redzams arī pēc uzvārdiem - ir daudz izmaiņu. Ņemot vērā iepriekšējo starpsezonu pieredzi, pamainījām gatavošanās procesu, bijām treniņnometnē ārzemēs. Esmu gandarīts, kā komanda pastrādāja, arī kluba vadība. Kopā esam paveikuši labu darbu. Esam gatavi spēlēt par uzvaru katrā spēlē - Latvijā, kausa izcīņā, Eiropā. Mērķi mums ir augsti," pauda jelgavnieku galvenais treneris Vitālijs Astafjevs.

Pērn virslīgā "Jelgava" ierindojās ceturtajā vietā, taču, pateicoties uzvarai Latvijas kausā, izcīnīja tiesības piedalīties UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā, ko sāks no pirmās kārtas.

2016.gada virslīgas čempionātā startēs "Liepāja", "Ventspils", "Jelgava", "Daugavpils", Jūrmalas "Spartaks", "Metta"/"Latvijas Universitāte", "Riga" un RFS.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)