Banner 980x90

"Jelgavas" aizsargs Smirnovs: Futbolisti atdod sevi visu un spēj spēlēt tādā grafikā, kā citviet Eiropā

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Latvijas futbola kluba "Jelgava" spēlētāji atdod sevi laukumā visu un spēj spēlēt tādā grafikā kā citviet Eiropā, sarunā ar aģentūru LETA atklāja jelgavnieku aizsargs Vitālijs Smirnovs.

LETA jau ziņoja, ka jelgavnieki UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešās kārtas pirmajā spēlē ceturtdien "Skonto" stadionā Rīgā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) pret Izraēlas trešo spēcīgāko komandu "Beitar". Vārtus Zemgales kluba labā guva Smirnovs, kurš bija precīzs mača 70.minūtē.

"Galvenais ir komandas sasniegtais rezultāts, nevis gūtie vārti. Komanda labi nospēlēja un izdarīja visu, lai es iesistu šos vārtus. Svarīgi ir tas, lai pēc pirmās spēles varam cerēt uz nākamās kārtas sasniegšanu," teica Smirnovs.

Neilgi pēc gūtajiem vārtiem "Jelgavu" vadībā varēja izvirzīt Latvijas pilsonis Andrejs Perepļotkins, kurš vien pagājušajā nedēļā pievienojās komandai. Pieredzējušais uzbrucējs izskrēja viens pret vārtsargu, taču tika apturēts.

"Pirmajā puslaikā "Beitar" dažos spēles elementos bija neliels pārsvars, bet otrajā puslaikā izlīdzinājām spēli. Guvām vārtus, turklāt uzreiz varējām arī izvirzīties vadībā. Ja gūtu vēl vienus vārtus, būtu psiholoģiskais pārsvars un izdotos nosargāt uzvaru," secināja Smirnovs.

"Pretinieki bija labi izpētīti, neko negaidītu viņi neparādīja. Pēdējās minūtēs noguruma dēļ vairāk nosēdāmies aizsardzībā un cerējām uz pretuzbrukumiem, līdz ar to "Beitar" bija neliels pārsvars," komentēja aizsargs.

Atbildes spēle 4.augustā risināsies Izraēlā. Komanda, kas uzvarēs divu spēļu summā, iekļūs kvalifikācijas "play-off" kārtā.

"Jeruzalemē noteikti būs ļoti karsts, bet izturēsim arī šādos apstākļos. Ticēsim sev un mēģināsim panākt pozitīvu rezultātu arī tur," atzīmēja Smirnovs.

Pateicoties sekmēm Eirokausos, jelgavniekiem šobrīd ir ļoti saspringts spēļu kalendārs, un no 7.jūlija līdz 7.augustam komandai bija ieplānotas desmit spēles - piecas Eiropas līgā, četras virslīgā un viena Latvijas kausa izcīņā. Tiesa, pēc divu virslīgas maču pārcelšanas šonedēļ kalendārs kļuva nedaudz vieglāks - 31.jūlijā ieplānotā virslīgas spēle ar "Riga" komandu pārcelta uz 21.septembri, bet 7.augustā plānotais mačs ar Latvijas čempioni "Liepāju" pārcelts par dienu vēlāk.

"Trešās kārtas sasniegšana ne tikai Jelgavai, bet arī Latvijai ir nozīmīgs notikums, jo esam vienīgais pašmāju klubs, kas palicis Eirokausos. Nav viegli, bet cenšamies spēlēt tādā grafikā, kāds ir, veiksim rotācijas sastāvā. Futbolisti atdod sevi visu un spēj spēlēt tādā grafikā, kā citviet Eiropā. Mēģināsim arī virslīgā uzlabot savas pozīcijas. Pirmais uzdevums ir atbildes spēle ar "Beitar", bet pēc tam pievērsīsimies virslīgai," teica Smirnovs.

Iepriekšējā sezonā Smirnovs pārstāvēja titulētāko Latvijas komandu "Skonto", bet jūlijā mačā pret Jūrmalas "Spartaku" salauza kāju, kā dēļ viņam sezona noslēdzās priekšlaicīgi.

"Biju ļoti noilgojies pēc futbola, sanāca daudz atpūsties. Traumu esmu izārstējis, viss sadzijis un aizmirsts," piebilda Smirnovs.

"Jelgava" pirms nedēļas pārrakstīja kluba vēsturi un pārvarēja kvalifikācijas otro kārtu, atbildes mačā ar 3:0 uzvarot Slovākijas titulētāko komandu Bratislavas "Slovan" un arī divu spēļu summā triumfējot ar 3:0. Savukārt "Beitar" atbildes mačā izbraukumā ar 2:3 piekāpās Kipras vienībai Nikosijas "Omonia", tomēr divu spēļu summā rezultāts bija neizšķirts 3:3, un "Beitar" nākamajā kārtā iekļuva, pateicoties izbraukumā iesistajiem vārtiem.

Kāda Latvijas komanda UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas trešajā kārtā iekļuvusi pirmoreiz kopš 2013.gada, kad to paveica "Ventspils".

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru, jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā "play-off" kārta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)