Banner 980x90

"Jelgava" Ziemas kausa spēlē uzvar "Skonto", triumfējot apakšgrupā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Latvijas Futbola virslīgas (LFV) rīkotā "SMScredit.lv" Ziemas kausa A apakšgrupas līderu spēlē pirmdien "Jelgava" ar rezultātu 3:2 (2:0) pārspēja finansiālu problēmu nomocīto "Skonto" vienību.

Spēles rezultātu 12.minūtē atklāja "Jelgavas" komandu pārstāvošais ukrainis Kirilo Siličs, bet puslaika beigās Andrejs Kovaļovs realizēja 11 metru soda sitienu un rezultāts kļuva 2:0. Kaut otrā puslaika sākumā Ņikita Ivanovs samazināja deficītu, 59.minūtē Kovaļovs panāca 3:1.

Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām "Skonto" spēlētājs Ņikita Ivanovs tika nogāzts soda laukumā un sekojošo 11 metru soda sitienu realizēja Vladislavs Gutkovskis, tomēr izlīdzinājumu "Skonto" futbolistiem neizdevās panākt.

Kā zināms, "Skonto" klubam piektdien tika lemts nepiešķirt licenci dalībai Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" čempionātā. Šim klubam ir laiks līdz 5.februārim, lai iesniegtu apelāciju Latvijas Futbola federācijas (LFF) klubu licencēšanas komisijas lēmumam. Šāds lēmums pieņemts, jo "Skonto" nav atbilstoša stadiona un treniņbāzes, kā arī tam ir parādsaistības pret darbiniekiem.

Ar septiņiem punktiem trijās spēlēs triumfu A grupā garantējusi "Jelgava", kas par punktu apsteidza "Skonto". Vienu punktu divos mačos guvis "Spartaks", bet "Metta"/"Latvijas Universitāte" cīnās bez punktiem.

Trešās vietas ieguvēja grupā tiks noskaidrota otrdien, kad savstarpēji tiksies "Spartaks" un "Metta"/LU.

Savukārt B grupā pēc divām kārtām pa sešiem punktiem ir pagājušās sezonas Latvijas čempionei "Liepāja" un tās principiālajai konkurentei "Ventspils", bet bez punktiem ir "Komanda.lv" pirmās līgas čempione "Riga" (agrāk - "Caramba"/"Dinamo"), kas izcīnījusi tiesības startēt virslīgā, kā arī "Daugavpils".

Trešās kārtas centrālā spēle B grupā starp abām Kurzemes vienībām risināsies trešdien.

Savstarpējiem viena apļa mačiem sekos grupu divu labāko komandu cīņa par medaļām, savukārt abu apakšgrupu trešās un ceturtās vietas komandas turpinās cīņu ar spēlēm par 5.-8.vietu.

Turnīrs norisinās "Skonto" hallē, spēles notiek darbdienās no pirmdienas līdz ceturtdienai plkst.13.15. Plānots, ka turnīra fināls tiks aizvadīts sestdien, 20.februārī.

Kā zināms, Ziemas kausa izcīņas uzvarētājs saņems balvu 6000 eiro vērtībā no virslīgas tehniskā partnera "Nike".

Ziemas kausa sacensības tiek rīkotas ceturto reizi pēc kārtas. Turnīra norises mērķis ir dot iespēju komandām pienācīgāk sagatavoties gaidāmajai virslīgas sezonai, turklāt ar iespēju sagatavošanās posmā aizvadīt vismaz piecas spēles.

Pirmajā virslīgas Ziemas kausā 2013.gadā uzvarēja Daugavpils "Daugava", kas finālā pieveica ar jaunatnes sastāvu startējušo "Ventspils" komandu, bet iepriekšējos divus gadus turnīrā triumfēja "Skonto".

Aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā triumfēja "Liepāja", bet turnīra debitante "Gulbene" pēc divām aizdomīgām spēlēm vasaras sākumā no virslīgas tika izslēgta, līdz ar to virslīgas sezona turpinājās vien ar septiņu vienību līdzdalību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)