Banner 980x90

"Benu aptieka" Jelgavā piedāvā privātas konsultācijas ar farmaceitu

Foto: Edijs Pālens/ LETA
Foto: Edijs Pālens/ LETA

No šā gada aptieku tīklā "Benu aptiekas" tiek ieviestas norobežotas konsultāciju telpas, kurās farmaceits konfidenciālos apstākļos varēs pacientam sniegt padziļinātu konsultāciju par pareizu un efektīvu medikamentu lietošanu, aģentūru LETA informēja "Benu aptiekas". Atsevišķu konsultāciju telpu izveide aptiekās tika sākta 2015.gada nogalē, un patlaban tās atrodamas jau desmit aptiekās (piecās aptiekās Rīgā, kā arī Ventspilī, Kuldīgā, Jelgavā, Alūksnē un Salaspilī).

Šī gada laikā konsultāciju telpas plānots izveidot arī citās aptiekās, bet, kur to nebūs iespējams īstenot ierobežotās telpu platības dēļ, tiks izvietoti īpaši aizslietņi telpas norobežošanai. Lai individuālā saruna notiktu nesteidzīgi, tai ieteicams pieteikties, sazinoties ar konkrēto aptieku.

"Ļoti bieži ir situācijas, kad cilvēks, pērkot zāles, vēlas papildus pārrunāt sava medikamenta pareizu lietošanu, īpaši, ja ārsts rekomendējis atšķirīgu lietošanu no instrukcijā norādītās. Diemžēl nereti cilvēkiem trūkst izpratnes arī par instrukcijā norādīto. Piemēram, ko nozīmē zāļu lietošana pirms ēšanas? Tāpat ir jāpārrunā arī blakusparādības, jo ļoti būtiska ir arī prasme pacientam novest terapijas kursu līdz galam. Statistika visbiežāk liecina, ka cilvēks pārtrauc zāles lietot, jo viņam parādās blakusparādības, par kurām viņš nav informēts. Farmaceits var izskaidrot, kad blakusparādības patiešām ir tik intensīvas, ka ir pamatota nepieciešamība pārtraukt medikamenta lietošanu," skaidro "Benu" aptieku farmācijas daļas vadītāja Vizma Vīksna.

"Benu" aptiekas jau ilgstoši saviem klientiem piedāvā veikt arī veselības paškontroles testus - asinsspiediena mērījumus, noteikt ķermeņa masas indeksu, kā arī cukura un holesterīna līmeni asinīs. Arī šos mērījumus turpmāk plānots veikt konsultāciju telpās, bet aptiekās, kur izvietots aizslietnis, - tikai izmērīt asinsspiedienu un noteikt ķermeņa masas indeksu.

Kā pastāstīja "Benu" aptieku farmaceite un aptiekas vadītāja Natalja Petrenko, konsultāciju telpu pozitīvi novērtē gan darbinieki, gan pircēji. "Konsultāciju telpu izmantojam asinsspiediena mērījumu, kā arī holesterīna un cukura līmeņa noteikšanai asinīs. Tāpat sniedzam klientiem konsultācijas. Katram cilvēkam izsniedzam arī personīgu veselības pasi. Cilvēki pie tās jau pieraduši un, nākot atkārtoti uz aptieku, jau ņem to līdzi. Uz mērījumiem un konsultācijām dienā nāk vidēji trīs cilvēki," skaidro Petrenko.

Jau vēstīts, ka "Benu aptieku" tīkla peļņa 2014.gadā pieaugusi par 53,5%, liecina "Firmas.lv" informācija.

SIA "Benu aptieka Latvija" peļņa 2014.gadā bija 903 456 eiro, bet 2013.gadā - 588 542 eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2014.gadā pieaudzis par 12%, sasniedzot 37,8 miljonus eiro, bet 2013.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 33,8 miljoni eiro.

"Benu aptieku" tīkls Latvijā patlaban apvieno 61 aptieku un četras aptieku filiāles.

SIA "Benu aptieka Latvija" dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3 333 410 eiro. "Benu aptieka Latvija" pilnībā pieder "Phoenix Baltics Holding".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)