Banner 980x90

Pret Ozolnieku novada deputātu Orlovu sāk lietvedību par pusaudža fizisku aizskaršanu

Rīga, 16.apr., LETA. Valsts policijā (VP) sākta administratīva lietvedība pret Ozolnieku novada domes deputātu Igoru Orlovu (S) par pusaudža fizisku aizskaršanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Notikumi risinājušies pirms nedēļas, 10.aprīlī, Ānes ciematā. VP Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ieva Sietniece aģentūrai LETA apstiprināja, ka policijai minētajā dienā no Ānes ziņots par kādas mazgadīgās neatgriešanos no skolas laikus, kā arī pusaudža, kas saistīts ar meitenes neatgriešanos, fizisku aizskaršanu. Informācija par notikušo nodota arī vietējam Sociālajam dienestam.

Policijas pārstāve plašākus komentārus par to, vai pusaudzim nodarīti miesas bojājumi, nesniedza, tāpat netika atklāts arī iesaistīto personu vecums.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka ar pusaudzi, iespējams, konfliktējis deputāts Orlovs. Pati amatpersona gan noliedz, ka būtu kādā veidā aizskārusi puisi. Viņš stāstīja, ka pirms nedēļas meita laikus nebija atgriezusies mājās no skolas, un bijusi informācija, ka viņa atrodas minētā pusaudža dzīvoklī. Deputāts puisim esot vairākkārt jautājis, vai zina, kur atrodas meitene, taču pusaudzis to neesot atklājis. Abi devušies pie puiša uz dzīvokli un meitene tajā tiešām atrasta.

Deputāts uzskata, ka iesniegums policijā par fizisku aizskaršanu ir kārtējais mēģinājums viņu diskreditēt. Viņam esot aizdomas, ka iesniegums policijā tapis ne bez novada pašvaldības darbinieku, kas ir zaudējuši darbu pēc varas maiņas novadā, līdzdalības. Jautāts, kādā veidā viņš ir ietekmējis kadru maiņu novada pašvaldībā, Orlovs apgalvoja, ka vietējie iedzīvotāji Ānē un Tetelē tieši viņu asociē ar varu, jo viņš pārstāv šos ciematus, tāpēc arī rīkojoties šādi.

Valsts ieņēmumu dienesta publiskotā Orlova deklarācija liecina, ka deputāta alga pērn pašvaldībā bijusi 3422 eiro, vēl 4951 eiro atalgojumu viņš saņēmis kā pārdevējs SIA "Airons" veikalā Ānē. Orlovs deklarējis arī 33 973 eiro parādsaistības.

"Firmas.lv" dati liecina, ka savulaik deputāts ir bijis uzņēmuma "Airons" valdes loceklis, taču tagad tā vadītāja un īpašniece ir Juļa Orlova. Pārtikas tirgotāja apgrozījums 2017.gadā bijis 169 931 eiro, bet peļņa - 373 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)