Banner 980x90

Plūdu draudu ap Svēti Jelgavā pašlaik neesot

Jelgava, 15.marts, LETA. Lai arī ūdens līmenis Svētē ir cēlies, pašlaik plūdu draudu neesot, secinājis Jelgavas Pašvaldības operatīvās informācijas centrs (POIC), apsekojot Svēti ar dronu.

Vakar POIC speciālisti sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, izmantojot dronu, veica Svētes apsekošanu, lai analizētu plūdu draudu riskus. Konstatēts, ka ūdens līmenis Svētes upē ir pacēlies, dažviet nedaudz applūdušas palienes pļavas, bet pašlaik plūdu draudu neesot.

POIC veic teritoriju apsekošanu, izmantojot dronu, kas ļauj īsā laikā apsekot samērā lielu teritoriju, iegūt video un foto materiālus no gaisa, kas palīdz izvērtēt situāciju upēs un to krastos, kā arī analizēt plūdu draudu riskus.

Trešdien laika posmā no plkst.7 līdz 17 ūdens līmenis Lielupē Jelgavā pacēlies par 17 centimetriem.

Jau vēstīts, ka lielā daļā upju ūdens līmenis ceturtdien pazeminās, citviet tas turpina pakāpeniski paaugstināties, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvie dati.

Pie Staļģenes applūst Lielupes palienes, bet ūdens līmenis upē pagaidām saglabājas nepilnu metru zem šā gada 1.februārī sasniegtās atzīmes. Arī Jelgavā turpinās pakāpenisks ūdens līmeņa kāpums, kas pagaidām nerada draudus, savukārt Lielupes lejtecē ūdens sācis atkāpties saistībā ar ūdens līmeņa krišanos jūrā.

Svētē pie Ūziņiem ūdens līmenis lēnām pazeminās, Tērvetē pie Bramberģes tas saglabājas nemainīgi augsts. Bērzē pie Līvbērzes ūdens līmenis vēl nedaudz kāpj, kopumā tas paaugstinājies par trim metriem un ceturtdienas rītā ir 65 centimetrus zem 2010.gada lielo palu maksimuma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)