Banner 980x90

Pirms valsts svētkiem aicina izvirzīt pretendentus Jelgavas pašvaldības apbalvojumiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Jelgavā divreiz gadā - pilsētas svētkos un Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienas priekšvakarā - tiek godināti tie jelgavnieki, kas ar savām idejām un darbu veicinājuši Jelgavas izaugsmi. Lai apzinātu šos cilvēkus un novērtētu viņu ieguldījumu, līdz 3.oktobrim pilsētnieki aicināti pieteikt kandidātus apbalvošanai ar pilsētas augstākajiem apbalvojumiem "Goda zīme" un "Goda raksts", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Apbalvojumu "Goda zīme" piešķir fiziskām personām par īpašiem nopelniem valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, saimnieciskajā vai citā darbībā Jelgavas pilsētas labā.

Savukārt Goda rakstu piešķir fiziskai, juridiskai personai vai kolektīvam par nopelniem un ieguldījumu tautsaimniecībā, veselības aizsardzībā, kultūrā, izglītībā, zinātnē, sociālajā aprūpē, uzņēmējdarbībā, sportā un sabiedriskajā darbībā.

Ierosinājumus par apbalvojumu piešķiršanu var iesniegt domes deputāti, domes pastāvīgās komitejas un komisijas, juridiskās personas, valsts un pašvaldību iestādes, kā arī iedzīvotāji - ne mazāk kā piecas pilngadīgas personas.

Pieteikumi Jelgavas domes Klientu apkalpošanas centrā jāiesniedz, norādot kandidāta vārdu, uzvārdu, darbvietu, ieņemamo amatu vai nodarbošanos, nozari, kādā apbalvojums piešķirams, īsu dzīves, darba un sabiedriskās darbības aprakstu, pamatojuma vēstuli, par kādiem nopelniem persona vai kolektīvs ieteikts apbalvojumam, kā arī pievienojot iesniedzēja vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju.

Iesniegtos ierosinājumus apkopo un izvērtē ar domes lēmumu izveidotā Apbalvojumu piešķiršanas komisija. Gala lēmumu par apbalvojumu piešķiršanu pieņem domes sēdē.

Apbalvojumus tradicionāli pasniegs Latvijas Republikas proklamēšanas 98.gadadienas priekšvakarā, 17.novembrī, Jelgavas domes priekšsēdētāja svinīgajā pieņemšanā.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)