Banner 980x90

Pēc Jelgavas vakarskolas pārcelšanas uz 6.vidusskolu Rāviņš sola ēkā pastiprināt policijas klātbūtni

Jelgava, 11.jūl., LETA. Lai nodrošinātu bērnu drošību, pēc Jelgavas vakara (maiņu) vidusskolas pārcelšanas uz 6.vidusskolas ēku tajā plānots pastiprināt policijas klātbūtni, tiekoties ar abu skolu pārstāvjiem, apgalvoja pilsētas mērs Andris Rāviņš (ZZS).

6.vidusskolas audzēkņu vecākiem paužot bažas par bērnu drošību pēc abu izglītības iestāžu izmitināšanu vienā ēkā, Rāviņš solīja ēkā ierīkot videonovērošanu un pastiprināt policijas kontroli. Taču viņš vairākkārt uzsvēra, ka vakarskolas audzēkņi ir tādi paši kā citās skolās, un dažādi pārkāpumi tiek fiksēti visās skolās.

Tāpat pilsētas vadītājs klāstīja, ka vakarskolas audzēkņu mācības tiks nodrošinātas vakarpusē, kad lielākā daļa vidusskolas bērnu vairs neuzturēsies ēkā. Vienlaikus Jelgavas Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza klāstīja, ka abu skolu sadarbības plāns varētu paredzēt arī kopīgu interešu izglītību, piemēram, futbola spēles, baseina apmeklēšanu.

Ļoti emocionāla izvērtās abu izglītības iestāžu skolnieču uzstāšanās, kurā jaunietes atzina, ka vēlas aizstāvēt savas skolas, taču pilsētas vadība nemaz negrib viņas dzirdēt. "Jūs teicāt, ka mēs kopā spēlēsim futbolu. Bet mēs esam tik dažādi! Sadzirdiet mūs," pauda kāda no 6.vidusskolas skolniecēm. Viņai piekrita arī vakarskolas pārstāve, kura ir pārliecināta, ka ēkas "saimnieki" neuzņems vakarskolas audzēkņus. Jauniete skaidroja, ka maiņu skolā audzēkņi nonākuši dažādu personisko iemeslu dēļ, viņiem izveidojušās ciešas attiecības, bet 6.vidusskolā vakarskolas audzēkņi tiks uzskatīti par melnajām avīm.

Skolu pārstāvji šodien aicināti piedalīties Jelgavas domes Izglītības un sporta komitejas sēdē, kurā tiks lemts par maiņu vidusskolas pārcelšanu uz 6.vidusskolas ēku.

Daudzkārt zāli, kurā bija sapulcējušies vairāk nekā 100 cilvēku, pāršalca aplausi, atbalstot kādu no vecāku paustajām idejām vai jautājumiem, novēroja aģentūra LETA. Tikšanās piedalījās arī vairāki Jelgavas domes deputāti, taču savu viedokli izteica vien daži, kā arī Saeimas deputāts Igors Pimenovs (S).

Jau ziņots, ka no 1.septembra Jelgavas Vakara (maiņu) vidusskolas darbs tiks nodrošināts 6.vidusskolas telpās, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā, kas jūlijā lems par šo jautājumu.

Iecere abas izglītības iestādes apvienot zem viena jumta radusies, jo abās skolās samazinājies skolēnu skaits, tāpēc "pašvaldība sākusi skatīt jautājumu par abu skolu turpmāko attīstību, vienlaikus saglabājot abu izglītības iestāžu juridisko patstāvību". Katra skola strādās ar savu pārvaldības modeli, direktoru, vietniekiem, pedagogiem, īstenojot savas skolas licencētās mācību programmas.

Domes plāniem nepiekrīt 6.vidusskolas audzēkņu vecāki. Iepriekš ka vienu no alternatīvām skolas telpu izmantošanai vecāki minēja bērnudārza grupu atklāšanu izglītības iestādē. Un, balstoties uz iepriekš izskenējošo informāciju, ka uz vakarskolas telpām plānots pārcelt Jelgavas Sabiedrības integrācijas pārvaldi, vecāki aicināja pārvaldi izvietot 6.vidusskolas telpās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)