Banner 980x90

Pēc gada pārtraukuma Jelgavas pilī atkal notiks Ziemassvētku balle

Rīga, 16.okt., LETA. Sestdien, 15.decembrī, plkst.20, pēc gada pārtraukuma, kas saistīts ar Jelgavas pils rekonstrukcijas darbiem, lielākajā baroka pilī Baltijā atkal norisināsies Ziemassvētku balle, aģentūru LETA informēja Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) Studentu kluba vadītāja Anita Prūse.

Balle tiks atklāta atjaunotajā LLU Aulā ar polonēzi, universitātes rektores Irinas Pilveres uzrunu un lielās egles iedegšanu. Uzrunai sekos operas solistu - soprāna Sonoras Vaices un tenora Raimonda Bramaņa - dziedājums balles orķestra pavadījumā. Tāpat vakara laikā balles dalībnieki varēs dzirdēt arī solistu Aijas Vītoliņas un Ivara Jercuma dziedājumus.

Par vakara skanīgumu un noskaņu rūpēsies vairāk nekā 80 mūziķu un mākslinieku. Ziemassvētku ballē varēs izvēlēties dejot pēc noskaņojuma pie kāda no sešām mūzikas grupām vai koncertzālē baudīt divu stundu ilgo koncertprogrammu.

Neatņemama Jelgavas pils Ziemassvētku balles sastāvdaļa ir Jelgavas bigbends mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Raita Ašmaņa vadībā, kas arī šogad priecēs ar balles mūziku visas nakts garumā, tostarp atklās balli ar Vīnes valsi. Dejotgribētājiem būs iespēja izkustēties gan pie klasiskās balles mūzikas, gan arī izdejoties grupas "Lauku muzikanti" atskaņotajos ritmos.

Dejot būs iespējams ne tikai Aulā, bet arī Vītņu kāpņu vestibilā, kur skanēs mūzikas kokteilis grupas "Džentlmeņu špagats" skanējumā. Dejas, kā ierasts, notiks arī Spoguļzālē, kur spēlēs Ēriks Palkavnieks un muzikālā apvienība "A pie mums Jelgavā", bet cituviet deju improvizācijās iesaistīs ansamblis "Tandēms trijatā".

Ar kamerkoncertiem pils koncertzālē uzstāsies vijoles virtuozs Raimonds Ozols un mūziķis Raimonds Macats, operas solisti Sonora Vaice un Raimonds Bramanis, akordeona virtuoze Inita Āboliņa, bet Ziemassvētku dziesmas un korāļus varēs klausīties LLU sieviešu kora "Liepa" izpildījumā.

Atjaunotajā Sudraba zālē darbosies hercoga salons, kur intīmā gaisotnē pie galdiņiem varēs baudīt klavieru, saksofona un perkusiju mūziku dueta "Baltais un melnais" izpildījumā. Būs arī dažādas mazas svētku izklaides - loterijas, atrakcijas, laimes liešana, radošas meistardarbnīcas -, un darbosies foto salons. Viesu priekam uzstāsies Eiropas sarīkojumu deju dejotāji Marts Puniņš un Dana Jākabsone.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)