Banner 980x90

Paula Timrota brīvdienu piedzīvojumu maršruts "Rīga-Tukums-Jelgava-Rīga"

Foto: Zane Ozoliņa
Foto: Zane Ozoliņa
Šovasar apmeklēt daļu aplikācijas "Dzelzceļa spēle. Toreiz un tagad" vēsturisko punktu un veidot interesantas fotokolāžas apņēmies arī auto eksperts Pauls Timrots. Piedāvājam iepazīties un izmēģināt viņa veidoto brīvdienu maršrutu "Rīga-Tukums-Jelgava-Rīga". Lai godam veiktu maršrutu, ceļš no Rīgas līdz Tukumam būs jāmēro ar vilcienu, posms no Tukuma līdz Jelgavai – ar velosipēdu, bet atpakaļ uz Rīgu no Jelgavas atkal būs jādodas ar vilcienu.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja akcijas organizatori, atkarībā no apmeklējamo objektu skaita ekskursiju var izvērst vienas līdz divu dienu garumā. Veicamās distances garums ar divriteni būs vairāki desmiti kilometru, tāpēc, lai jautrāk, ekspedīcijā var doties kopā ģimeni vai draugiem (ņem vērā – lielas riteņbraucēju grupas var savlaicīgi pieteikt sev atsevišķu vilciena vagonu, kur velosipēdus novietot).
Foto: Verners MartinovsFoto: Verners Martinovs


Brīvdienu piedzīvojuma maršruts sākas Rīgas dzelzceļa stacijā. Kad tā iemūžināta fotokolāžā un vilcienā iecelts velosipēds, ceļš pa dzelzceļa sliedēm ved tālāk uz Tukumu. Pirms brauciena sākuma vēl vari pagūt iemūžināt arī kādu no citiem Rīgā esošajiem vēsturiskajiem dzelzceļa punktiem, piemēram, dzelzceļa tiltu pār Daugavu.
Foto: Inese RutkovskaFoto: Inese Rutkovska
Kad izkāpts Tukuma dzelzceļa stacijā ("Tukums I" stacija ir iekļauta spēles aplikācijā), atliek sēsties uz divriteņa un izlemt, ko Tukumā aplūkot. Ievērojamāko objektu vidū noteikti jāatzīmē Livonijas ordeņa pils un mūra fragments, Svētās Trīsvienības Tukuma luterāņu baznīca, Tukuma vēsturiskais centrs, kā arī Mākslas muzejs. Ja iespaidu gana, var doties ar vilcienu atpakaļ uz Rīgu. Bet pārējiem piedzīvojums turpinās (arī naktsmāju meklēšana).
Foto: Zane OzoliņaFoto: Zane Ozoliņa
No Tukuma ar velosipēdu tālāk jādodas uz Jelgavu. Šāds izbrauciens būs ne vien lielisks veids, kā izkustēties, bet arī bagāts dažādām apskates vietām. Ceļā iespējams gan apmeklēt kinopilsētiņu "Cinnevilla", gan iepazīt Džūkstes pasaku muzeja ekspozīciju, gan arī ieturēt gardu maltīti Jaunbērzes kafejnīcā "Kaprīze", kas brīvdienās lutina ar īpašu gardu maltīti itāļu gaumē. Pēdējā apskates vērtā pietura pirms ierašanās Jelgavā noteikti būs arī Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejs "Pikšas", kas veltīts Kārļa Ulmaņa dzīves gājumam, paustajām idejām, valstiskajam devumam un politiskajai darbībai.
Foto: Inese RutkovskaFoto: Inese Rutkovska
Kad pievarēts ceļš līdz Jelgavai, laiks iepazīties arī ar šīs pilsētas piedāvājumiem, apmeklējot tās populārākos tūrisma objektus, piemēram, Jelgavas pili, skatu laukumu Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī un Mīlestības aleju. Līdz vasaras beigām – arī smilšu skulptūras Āfrikas tematikā Pasta salā. Pabraucot nedaudz tālāk aiz Jelgavas pils, iespējams pavisam tuvu vērot arī savvaļas zirgus Lielupes palienes pļavās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)