Banner 980x90

Pašvaldība: Ozolnieku vidusskolas reorganizācija netiks pieļauta

Jelgava, 27.okt., LETA. Ozolnieku vidusskolas reorganizācija un iznīcināšana netiks pieļauta, reaģējot uz pētījuma "Optimālā vispārējās izglītības iestāžu tīkla modeļa izveide Latvijā" rezultātiem, pauž Ozolnieku novada domes vadība.

Domē uzskata, ka pētījuma saturs, kas atklāj plānu par Ozolnieku vidusskolas reorganizāciju par sākumskolu it kā nepietiekama vidusskolēnu skaita dēļ, liek apšaubīt pētījuma pamatojumus un izpratni par reālo situāciju novadā. Arī pašu pētījumu domē sauc par formāli veiktu.

"Man personīgi rodas iespaids, ka veselais saprāts, iespējams, ir pametis cilvēkus, kuri ir veikuši izpēti un visticamāk, nekad nav bijuši ne Ozolniekos, ne novadā kopumā. Vēlos procesā iesaistītās personas uzaicināt ciemos uz Ozolniekiem, lai paskatītos, kas ir Ozolnieki - augošs, apdzīvots un jaunu ģimeņu iecienīts novads -, kur ir jādomā par izglītības iestāžu paplašināšanu, nevis skolas aizvēršanu," pētījumu komentēja novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA).

Domē ir pārliecināti, ka Ozolnieku novads ir viena no jaunu ģimeņu iecienītākajām dzīves vietām Zemgales reģionā, līdz ar to Ozolnieku vidusskolas skolēnu skaits pēdējo gadu laikā ir nevis sarucis, bet ievērojami audzis un turpina pieaugt. 2017./2018.mācību gadā skolā ir izveidotas četras pirmās klases ar 84 skolēniem, sasniedzot 618 skolēnu skaitu skolā. Domē uzsver, ka vidusskolas klašu grupu komplektēšanu nevar skatīt atrauti no novada kopējās ainas, kas atklāj, ka šajā mācību gadā novada skolās kopumā mācās 73 potenciālie 10.klases skolēni, līdz ar to Ozolnieku vidusskolai ir iespējas sasniegt visus nepieciešamos rādītājus, lai tā varētu turpināt darbu un attīstību.

Ozolnieku novada pašvaldība ir kategoriski pret Ozolnieku vidusskolas reorganizāciju, uzskatot, ka vidusskolas izglītībai ir jābūt ērti pieejamai jebkura ekonomiski stabila un augoša novada teritorijā.

Jau vēstīts, ka nepietiekamā vidusskolēnu skaita un zemā obligāto centralizēto eksāmenu indeksa dēļ Ozolnieku vidusskolu pētījumā ieteikts pārveidot par sākumskolu, pat neraugoties uz salīdzinoši pozitīvajām demogrāfijas tendencēm.

Autori paredz vidusskolēnu mācīšanos kādā no skolām Jelgavā, jo tuvākā skola atrodas tikai deviņu minūšu braucienā pa asfaltētu ceļu, kas jau patlaban ir ierasta prakse vairākiem skolēniem no Ozolniekiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)