Banner 980x90

Pašvaldība nesaņem piedāvājumus krematorijas izbūvei Jelgavā

Rīga, 4.febr., LETA. Konkursam "Apbūves tiesības piešķiršana zemesgabala daļai Zālītes ielā 2, Jelgavā" nav saņemti pretendentu pieteikumi, aģentūra LETA uzzināja pilsētas pašvaldībā.

Saskaņā ar pašvaldības Īpašumu pārvaldes sniegto informāciju neviens komersants nav vēlējies uz pašvaldības zemesgabala izbūvēt krematoriju-sēru namu un kolumbāriju. Pašlaik vēl nav zināms, vai pašvaldība rīkos atkārtotu apbūves tiesību konkursu.

Jau vēstīts, ka 2018.gada noslēgumā pašvaldība izsludinājusi konkursu "Apbūves tiesības piešķiršana zemesgabala daļai Zālītes ielā 2, Jelgavā", kura uzvarētājs iegūs tiesības 15 000 kvadrātmetrus plašā zemesgabalā izbūvēt krematoriju-sēru namu un kolumbāriju. Netālu no objektam paredzētās vietas atrodas vairākas pilsētas kapsētas, tostarp nesen paplašinātie un apbedījumiem atvērtie Meža kapi.

Dome lēma, ka konkursa uzvarētājam objekts jānodod ekspluatācijā līdz 2023.gada 30.decembrim. Apbūves tiesības tiks piešķirtas uz 30 gadiem.

Vienreizēju maksa par apbūves tiesību piešķiršanu noteikta 1,5% apmērā no zemesgabala kadastrālās vērtības - 135 eiro -, arī maksa gadā par zemes lietošanu būs 1,5% no kadastrālās vērtības.

Apstiprinot konkursa nolikumu, pilsētas mērs Andris Rāviņs (ZZS) skaidroja, ka konkursa rīkošana ir pašvaldības iniciatīva, jo iedzīvotājiem nepieciešams krematorijas pakalpojums.

Iepriekš pašvaldība aktualizēta iespēja izbūvēt krematoriju pie Bērzu kapiem, taču arī šī ideja netika īstenota.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)