Banner 980x90

Pašvaldība lūdz novirzīt lidmašīnu ceļus no Ozolnieku ciemata gaisa telpas

Rīga, 19.aug., LETA. Ozolnieku novada pašvaldība nosūtījusi vēstuli Civilās aviācijas aģentūras direktoram Mārim Gorodcovam ar lūgumu novirzīt gaisa kuģu lidojumu trajektorijas no Ozolnieku ciema teritorijas gaisa telpas uz citu mazāk blīvi apdzīvotu teritoriju gaisa telpu, aģentūru LETA informēja pašvaldības pārstāve Agnese Kļava.

Vēstule tapusi, jo pēdējo gadu laikā Ozolnieku novada pašvaldībā arvien vairāk tiekot saņemtas iedzīvotāju sūdzības par lidmašīnu radīto troksni ne vien dienas, bet arī vēlās vakara un agrās rīta stundās, kas radot diskomfortu un traucē pilnvērtīgai atpūtai.

Pašvaldībā uzskata, ka zemu lidojoši lidaparāti samazina iedzīvotāju ikdienas dzīves kvalitāti, veicina psiholoģiska rakstura problēmas, radot nedrošības sajūtu un veselībai kaitīgus dzīves apstākļus. 

"Šāda situācija nav pieļaujama un valsts pārstāvjiem ir steidzami jārīkojas. Zinu, ka, piemēram, Jūrmalas pilsētā tika mainīta gaisa kuģu lidojumu trajektorija, lai mazinātu trokšņu ietekmi. Ceru, ka Ozolnieku iedzīvotāju intereses arī tiks ievērotas," komentēja novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)