Banner 980x90

Pārbūvēs ceļu posmus piecos Jelgavas novada pagastos

Ventspils, 15.aug., LETA. Piecos Jelgavas novada pagastos šogad tiks sākta ceļu posmu pārbūve, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Jelgavas novada pašvaldība īsteno ceļu rekonstrukcijas projekta otro kārtu, paredzot, ka jau šomēnes vēl piecos novada pagastos sāksies ceļu asfaltēšanas darbi. Piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzekļus un izmantojot pašvaldībai piešķirtās valsts budžeta dotācijas, ceļu rekonstrukcija paredzēta Vircavas, Jaunsvirlaukas, Vilces, Zaļenieku un Kalnciema pagastos.

Gan Vircavas, gan Vilces pagastos tiks pārbūvēti ceļi divu kilometru garumā, bet Jaunsvirlaukas pagastā pārbūvēs 110 metrus ceļa. Kalnciema pagastā paredzēta Lielupes ielas pārbūve 120 metru garumā, savukārt Zaļenieku pagastā iecerēta ceļa pārbūve četru kilometru garumā. Zaļeniekos ceļa pārbūvi plānots veikt divos posmos, darbus plānojot šogad un nākamgad.

Jelgavas novada pašvaldība projekta realizāciju sāka jau pavasarī, kad, īstenojot projekta pirmo kārtu, ceļa posmi tika noasfaltēti Valgundes, Sesavas un Platones pagastos. Lai tiktu īstenota projektu programma, pašvaldībai bija jāizpilda virkne nosacījumu, kas noteica, kurus ceļus pašvaldība drīkst izvēlēties. Kā skaidroja pašvaldībā, šajā programmā bija iespēja pieteikt projektus to ceļu rekonstrukcijai, kas pēc tam sekmētu uzņēmējdarbības attīstību noteiktā vietā un radītu jaunas darba vietas. Līdz ar to pašvaldība apzināja ceļus, kas ved uz ražotnēm, jo tas bija galvenais nosacījums, lai projekts tiktu atbalstīts.

Vilces, Zaļenieku, Kalnciema un Jaunsvirlaukas pagastā ceļu rekonstrukciju veiks SIA "Igate", savukārt Vircavas pagastā - SIA "Lemminkainen Latvija".

Projekta kopējās izmaksas ir 3 266 712 eiro, tostarp ERAF līdzfinansējums ir 1 906 355 eiro, valsts budžeta dotācija 340 089 eiro, bet pašvaldības finansējums – 1 020 268 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)