Banner 980x90

Parāds par apkuri Jelgavā gada laikā būtiski nav mainījies, sasniedzot 4,5 miljonus eiro

Jelgava, 31.maijs, LETA. Klientu parāds par saņemto siltumenerģiju Jelgavā pagājušajā apkures sezonā būtiski nav mainījies, sasniedzot 4,5 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja siltumapgādes uzņēmuma SIA "Fortum Jelgava" komunikācijas vadītāja Guntra Matisa.

Parāds par siltumenerģiju uz 1.maiju Jelgavā bija 4,5 miljoni eiro, tai skaitā iedzīvotāju parāds 3,7 miljoni eiro. Pirms gada klienti uzņēmumam nebija nomaksājuši 4,3 miljonus eiro, no tiem 3,6 miljoni eiro bija privātpersonu parāds.

"Par nozīmīgiem uzlabojumiem šajā jomā mēs nevaram runāt - parāda apjoms par siltumenerģiju Jelgavā joprojām ir augsts un 2017.gada laikā nav būtiski samazinājies. Tomēr mēs augstu novērtējam to māju iedzīvotājus, kuri ir iesaistījušies mājas kopīgo problēmu risināšanā un apzinās, ka lielas parādsaistības par patērēto siltumu nav tikai siltuma ražotāja problēma," pauda Matisa.

Tradicionāli parāda summa samazinās vasaras sezonā, kad tiek atmaksāti ziemas periodā izveidojušies parādi. Vienlaikus Matisa atzina, ka vēsturisko parādu atgūšana ir visai sarežģīta un laikietilpīga. "Tādēļ mēs cenšamies lielāku uzmanību pievērst tam, lai samazinātu parāda palielināšanās iespēju," skaidroja uzņēmuma pārstāve.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Fortum Jelgava" 2015.gadā apgrozījusi 9 751 233 eiro, bet uzņēmuma peļņa bija 11 028 eiro. Dati par 2016.gadu vēl nav pieejami.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)