Banner 980x90

Par NVA Jelgavas filiāles vadītāju kļuvis bijušais Rāviņa vietnieks Rublis

Jelgava, 12.marts, LETA. Par Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Jelgavas filiāles vadītāju kļuvis bijušais Jelgavas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa (ZZS) vietnieks, tagad deputāts Aigars Rublis (V), noskaidroja aģentūra LETA.

Konkursā uz NVA Jelgavas filiāles vadītāja amata vietu pieteicās 12 kandidāti. Konkursā uzvarēja Rublis, kurš visvairāk atbilda pretendentiem izvirzītajām prasībām, aģentūru LETA informēja NVA Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Rublim ir bakalaura grāds ekonomikā, uzņēmējdarbības un vadīšanas specialitātē, kā arī maģistra grāds socioloģijā, specialitāte - organizācijas un sabiedrības pārvalde.

Iepriekšējos Jelgavas domes sasaukumā Rublis bija domes priekšsēdētāja vietnieks un atbildēja par izglītības, sporta, kultūras, sociālajiem un pilsētvides jautājumiem. Pēdējās pašvaldību vēlēšanās Rubļa pārstāvētais politiskais spēks domē ieguva tikai vienu deputāta vietu un viņš zaudēja vietnieka amatu.

Tāpat savulaik viņš bija biedrības "Zemgales reģionālā enerģētikas aģentūra" valdes priekšsēdētājs, SIA "Zemgales Eko" padomes priekšsēdētājs, SIA "Zemgales Tehnoloģiskais parks" rīkotājdirektors un valdes loceklis, SIA "Zemgales tehnoloģijas" rīkotājdirektors, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Jelgavas reģionālās nodaļas vadītājs.

Jau vēstīts, ka decembrī NVA izsludinājusi pieteikšanos Jelgavas filiāles vadītāja amatam.

No pretendentiem gaidīta atbilstību prasībām, kas noteiktas ierēdnim, augstākā izglītība, darba pieredze vadītāja amatā, normatīvo aktu pārzināšana, zināšanas par valsts politiku nodarbinātības jomā, lietvedībā un dokumentu noformēšanā, kā arī par personāla vadības procesiem. Tāpat NVA prasīja organizatoriskas, plānošanas, kontroles un analītiskās prasmes, vismaz divu svešvalodu zināšanu un pieredzi darbā ar datoru.

NVA filiāles vadītāja pienākumi ir organizēt un īstenot aktīvos nodarbinātības pasākumus, nodrošināt sadarbību ar pašvaldībām un darba devējiem, lai īstenotu valsts politiku bezdarba samazināšanas, kā arī bezdarbnieku un bezdarba riskam pakļauto personu atbalsta jomā, piedalīties valsts un vietējo bezdarba samazināšanas programmu, kā arī starpvalstu sadarbības līgumu projektu izstrādē un šo projektu īstenošanā. Tāpat filiāles vadītājs organizē un koordinē darba tirgus analizēšanu un prognožu izstrādāšanu, informē sabiedrību par situāciju darba tirgū, īsteno filiāles personāla vadību, kā arī pārstāv NVA komunikācijā ar valsts, pašvaldību iestādēm, uzņēmumiem, nevalstiskām organizācijām, sabiedrību un medijiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)