Banner 980x90

Par līguma laušanu ar īres nama būvnieku Jelgavas pašvaldībai jāsamaksā 124 000 eiro sods

Rīga, 30.jūl., LETA. Laužot līgumu ar īres nama un grupu dzīvokļu pārbūvētāju, Jelgavas pašvaldībai būs jāsamaksā vairāk nekā 124 000 eiro sods, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Būvprojekta izstrādē un ēkas Stacijas ielā 13 rekonstrukcijas darbu sākšanai līdz šim jau ieguldīti 250 000 eiro. Laužot jau noslēgto līgumu ar būvniekiem, pilsētas pašvaldībai soda naudā jāizmaksā vairāk nekā 124 000 eiro.

Tāpat, apturot projekta realizāciju, pašvaldībai jārēķinās ar izmaksām būvlaukuma uzturēšanai, kam pašvaldībai ik mēnesi nepieciešami apmēram 5000 eiro, kā arī ar papildu izdevumiem ēkas konservācijas darbu veikšanai, teritorijas nožogojuma un objekta apsardzes nodrošināšanai.

Jau vēstīts, ka pašvaldība, nesaņemot aizdevumu Valsts kasē, atteikusies no projekta "Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu izveide Jelgavā" īstenošanas, kas nozīmē īres nama rekonstrukcijas un grupu dzīvokļu izveides iesaldēšanu.

Pašvaldības izpilddirektore Irēna Škutāne domes sēdē aizvadītajā nedēļā skaidroja, ka pašvaldībai nav iespējams saņemt aizņēmumu projektā plānoto neattiecināmo izmaksu 4 428 987 eiro apmērā segšanai, līdz ar to nav iespējams īstenot plānotās aktivitātes pilnā apmērā. Tas nozīmē, ka pašlaik ir apdraudēta grupu dzīvokļu izveide Stacijas ielā 13, kura atrodas pašvaldības sociālais nams.

Škutāne apgalvoja, ka pašvaldība meklēs citus risinājumus pakalpojuma nodrošināšanai.

Pašvaldības pārstāve Egita Veinberga aģentūru LETA informēja, ka Stacijas ielā 13 ir gandrīz pilnībā ir veikta starpsienu, grīdu segumu, iekšdurvju un balkonu demontāža būvdarbu līgumā paredzētajos apjomos. Pilnībā demontēta esošā ēkas apkures sistēma un sākta ventilācijas sistēmas demontāža. Taču būvdarbi, ko veica SIA "Delta Construction", pašlaik ir apturēti.

Projektā bija paredzēts izveidot 16 vienistabas dzīvokļus, 18 divistabu dzīvokļus, divus studijas tipa dzīvokļus, četrus servisa dzīvokļus un divus grupu dzīvokļus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)