Banner 980x90

Par 77 000 eiro izsolē pārdota slēgtās Glūdas skolas ēka

Jelgava, 12.dec., LETA. Jelgavas novada pašvaldības izsolē par 77 000 eiro izdevies pārdot slēgtās Glūdas skolas ēku, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Nekustamā īpašuma izsoles nosacītā sākumcena bija 75 000 eiro, savukārt izsoles solis - 2000 eiro. Izsolei bija pieteicies tikai viens dalībnieks - Glūdas pagasta iedzīvotājs Tomass Dellerts, kurš nosolīja īpašumu par 77 000 eiro.

Nekustamais īpašums "Glūdas skola" sastāv no zemesgabala teju četru hektāru platībā un ēkām - skolas, noliktavas, ēdnīcas un saimniecības ēkas.

Pašvaldībai pašlaik nav plašākas informācijas par jaunā īpašnieka nākotnes plāniem.

Kopš pilnīgas mācību iestādes aizvēršanas, kas notika šovasar, skola un palīgtelpas ir stāvējušas tukšas. Skolā atradās vien pašvaldības dokumentu arhīvs, kas pašlaik ir pārvietots uz pašvaldības centrālo ēku.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Vācijas pilsonis Dellerts ir vairāku Glūdas pagastā darbojošos uzņēmumu īpašnieks. Viņam pilnībā pieder augkopības uzņēmumi SIA "Delagri" un SIA "Delagri Star".

Jau vēstīts, ka 2009.gadā Glūdas skola, kas iepriekš bija pamatskola, pārtapa par Svētes pamatskolas Glūdas filiāli. Izglītības iestādē mācījās 1.-6.klašu skolēni. 2016.gadā, kad skola piedzīvoja otru reorganizāciju, pamatizglītības programma tika pārtraukta. Tobrīd skolā apvienotajās klasēs kopā mācījās vien 14 bērni. Lai gan Glūdas pagasts ir viens no iedzīvotāju skaita ziņā lielākajiem pagastiem Jelgavas novadā, tomēr tieši ģeogrāfiskā izvietojuma dēļ skolai neizdevās piesaistīt pietiekamu skolēnu skaitu. Skola atrodas Zemgales ciema teritorijā, bet ne centrā. No tuvākās apdzīvotās vietas līdz skolai ir vairāk nekā divi kilometri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)