Banner 980x90

Par 1,8 miljoniem eiro Jelgavā būvēs transportlīdzekļu tehniskās apskates staciju

Rīga, 12.dec., LETA. Jelgavā par 1,8 miljoniem eiro būvēs transportlīdzekļu tehniskās apskates staciju, aģentūrai LETA pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvji.

Šos līdzekļus plānots ieguldīt ēkas būvniecībā, iekārtošanā, infrastruktūras izbūvē un teritorijas labiekārtošanā. Izmaksas segs tehniskās apskates pakalpojumu sniedzējs Jelgavā uzņēmums SIA "Auteko & TUV".

Patlaban tehniskās apskates stacija Jelgavā atrodas Satiksmes ielā 2a, jaunā tehniskās apskates stacija atradīsies Aviācijas ielā 40. Plānots, ka dienā stacija spēs apkalpot vismaz 300 klientu. Patlaban Jelgavā gada laikā tiek pārbaudīti 40 000 vieglo un kravas transportlīdzekļu. Pēc jaunās stacijas izbūves tehniskās apskates stacijas apjomi varētu palielināties par 50%, prognozēja CSDD.

Jaunajā Jelgavas tehniskās apskates stacijā turpmāk vienas vieglo transportlīdzekļu apskates līnijas vietā būs trīs līnijas, kā arī divi boksi dīzeļtransportlīdzekļu pārbaudei. Tāpat darbosies viena apskates līnija kravas transportlīdzekļiem.

Stacijas ēkas projektu izstrādājis arhitektu birojs "Arhis", bet celtniecību veiks SIA "Latvijas energoceltnieks".

Ceturtdien, 14.decembrī, plkst.14 oficiāli tiks iemūrēts pamatakmens jaunajai Jelgavas tehniskās apskates stacijai.

Pasākumā piedalīsies satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS), CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš, Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš (ZZS), uzņēmuma SIA "Auteko & TUV" vadība, kā arī ēkas arhitekti un būvnieki.

Plānots, ka ēkas būvniecība tiks pabeigta 2018.gada rudenī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)