Banner 980x90

Par 1,5 miljoniem eiro būvēs sporta zāli Jelgavas tehnikumam

Rīga, 26.jūn., LETA. Desmit mēnešu laikā paredzēts izbūvēt sporta zāli Jelgavas tehnikumam, kuras kopējās izmaksas tiek lēstas 1 460 409 eiro, aģentūru LETA informēja izglītības iestādes direktore Janīna Rudzīte.

Projekta īstenotāji cer, ka būve, par kuras tapšanu šodien parakstīts līgums, palīdzēs nodrošināt mācību iestādes audzēkņiem kvalitatīvu vidi sporta nodarbībām, tādējādi ļaujot uzlabot jau tā teicamos jauniešu sporta sasniegumus.

"Ceļš uz jaunas sporta zāles būvniecību ir bijis garš un sarežģīts, tādēļ vēl jo lielāks gandarījums, ka sperts šis nozīmīgais solis, un jau nākamā gada beigās Jelgavas Tehnikuma audzēkņiem būs pieejama jauna, moderna un ērta sporta zāle. Uz mūsu mācību iestādi mācīties nāk daudzi sportiski jaunieši, un jaunā būve pavērs viņiem jaunas iespējas," pauda Rudzīte.

Tehnikumā skaidroja, ka līdzšinējā, pirms 50 gadiem veidotā sporta zāle, ir gandrīz divas reizes mazāka nekā topošā būve, tādēļ tajā ir sarežģīti nodrošināt pilnvērtīgas sporta nodarbības gandrīz 1000 audzēkņiem.

"Šajā mācību gadā Jelgavas tehnikuma komanda izcīnīja augsto otro vietu starp 30 Latvijas profesionālās izglītības iestādēm, turklāt arī Jelgavas vidusskolu konkurencē esam otrie labākie. Tas parāda, ka potenciāls ir, un nākotnē varēsim uzlabot iemaņas dažādos sporta veidos," uzskata tehnikuma sporta skolotājs Gints Veinbergs.

Objektā, kura būvniecība jāīsteno desmit mēnešu laikā, iecerēts uzbūvēt 680 kvadrātmetru lielu sporta zāli un labiekārtot tās teritoriju. Konkursā par būvdarbu veikšanu uzvarēja SIA "Reaton LTD", un projekta īstenošanai plānoti 1 460 409 eiro. Tehnisko projektu izstrādāja un autoruzraudzību nodrošinās SIA "BM projekts", savukārt būvuzraudzību veiks SIA "BaltLine Globe".

Projekta "Jelgavas tehnikuma infrastruktūras uzlabošana un mācību aprīkojuma modernizācija 2.kārta" īstenošanu finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, un tā īstenošanas gaitā iepirktas arī jaunas iekārtas un instrumenti mācību programmu "Autotransports", "Programmēšana" un "Datorsistēmas" īstenošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)