Banner 980x90

Pagarina "NP Jelgavas biznesa parka" ražošanas telpu projekta īstenošanas termiņu

Arvils Ašeradens/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Arvils Ašeradens/ Foto: Edijs Pālens/ LETA
Valdība otrdien, 29.martā, vienojās līdz 30.jūnijam pagarināt SIA "NP Jelgavas biznesa parks" projekta par ražošanas telpu izveidi īstenošanas termiņu, pēc valdības sēdes žurnālistiem atzina ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V).

Termiņš tika pārcelts, lai uzņēmums varētu izpildīt projekta saistības un nezaudētu Eiropas Savienības fondu līdzekļus.

Ekonomikas ministrijā skaidroja, ka aktivitātē "Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu izveidei vai rekonstrukcijai" ir izveidojusies situācija, kurā finansējuma saņēmēji nespēj izpildīt noteikto prasību par telpu iznomāšanu trīs savstarpēji nesaistītiem komersantiem uzreiz pēc ražošanas telpu nodošanas ekspluatācijā. Patlaban ir trīs šādi projekti, kurus īsteno viens finansējuma saņēmējs "NP Jelgavas biznesa parks" par kopējo atbalsta summu 3 916 640 eiro.

Lai būtu iespējams veikt noslēguma maksājumu pirms tiek nodrošināta projektu funkcionalitāte, valdība atbalstīja priekšlikumu veikt grozījumus aktivitātē "Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu izveidei vai rekonstrukcijai", kas paredz atļaut uzņēmumam aktivitātes ietvaros projektu pabeigt līdz šā gada jūnija beigām.

Līdz šim brīdim "NP Jelgavas biznesa parks" jaunajām telpām ir piesaistīti un līgumi noslēgti ar trim ražošanas uzņēmumiem, vēl divi nomas līgumi ir iesniegti Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) apstiprināšanai, divi līgumi tiek saskaņoti ar potenciālajiem nomniekiem un tiks iesniegti LIAA tuvāko divu nedēļu laikā.

Līdz šā gada 30.jūnijam "NP Jelgavas biznesa parkam" ir jāpiesaista vēl tikai divi nomnieki, un "NP Jelgavas biznesa parks" ir sniedzis apliecinājumu, ka tas tiks izdarīts. Ekonomikas ministrija uzsver, ka tādējādi ir gūta pārliecība, ka finansējuma saņēmējam ir augsta gatavības stadija projekta rezultātu sasniegšanā un pēc termiņa pagarināšanas projekti tiks sekmīgi pabeigti.

Projekta kopējās izmaksas ir 8,7 miljoni eiro, rekonstrukcijas rezultātā ir izveidotas ražošanas ēkas ar kopējo platību 21 823 kvadrātmetri, kas ļaus attīstīt apstrādes rūpniecības nozaru mazo un vidējo komersantu darbību un izveidot jaunas darbvietas.

"NP Jelgavas biznesa parks" iekļauts industriālo parku attīstītājā un apsaimniekotājā SIA "NP Properties".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)