Banner 980x90

Pabeigti 424 000 eiro vērtie Svētes pamatskolas vecā korpusa atjaunošanas darbi

Jelgava, 20.marts, LETA. No šodienas Svētes pamatskolas audzēkņi atsāk mācības skolas vecajā korpusā, kura atjaunošana izmaksājusi 424 220 eiro, aģentūru LETA informēja Jelgavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dace Kaņepone.

Izglītības iestādes vecā korpusa atjaunošanas darbi sākās pērnajā jūlijā un noslēdzās šogad februārī, bet no šodienas mācības atjaunotajās telpās atsāk sākumskolas bērni, vecākā bērnudārza grupa un Neklātienes vidusskolas audzēkņi.

"Par paveiktajiem būvdarbiem ir milzīgs gandarījums. Telpu paplašināšana vecajā skolas korpusā bija pats nepieciešamākais darbs. Tagad atjaunotās telpas, piemēram, sešgadniekiem pielāgotas tā, ka diendusa notiks atsevišķā telpā un mācības otrā. Līdz šim audzinātājām nācās visas nepieciešamās darbības veikt vienā telpā, kas, protams, nebija ērti," skaidroja Svētes pamatskolas direktore Inga Jansone.

Veicot telpu pārplānošanu, ievērojamas izmaiņas veiktas arī skolas ēdnīcā, kas tikusi pie papildu telpām, lai atvieglotu pavāru darbu. Tā kā Svētes pamatskolas ēka ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis, pirmie divi ēkas stāvi tika atjaunoti, ievērojot visus nosacījumus, informēja direktore. Vienīgi trešais stāvs, kur ikdienā uzturas Neklātienes vidusskolas audzēkņi, demontēts un atjaunots pilnībā no jauna, mainot arī logus un jumtu.

Pašlaik Svētes pamatskolā mācās 267 bērni.

Jau vēstīts, ka projekts paredzēja pārbūvēt ēkas trešo stāvu, gan nomainot tam jumta konstrukcijas, paplašinot esošās klašu telpas un veicot to kosmētisko remontu, gan atjaunot un pārbūvēt koka kāpnes, kas vairs nebija būvnormatīviem atbilstošas. Tāpat projekts paredzēja izbūvēt jaunas un uzlabot esošās inženierkomunikācijas, samazinot elektroenerģijas patēriņu.

Tāpat ziņots, ka Jelgavas novada domes deputāti papildus 361 483 eiro aizņēmumam Valsts kasē lēmuši ņemt papildu aizņēmumu 53 540 eiro apmērā Svētes pamatskolas vecās ēkas daļas pārbūvei, jo darbu laikā radusies nepieciešamība veikt papildu drošības pasākumus. Līdz ar to aizņēmums sasniedzis 415 024 eiro, bet visas būvdarbu izmaksas ir 424 220 eiro. Pamatskolas vecās ēkas daļu pārbūvēja SIA "Latvijas energoceltnieks".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)