Banner 980x90

Ozolnieku novada pašvaldība prasa uzņēmumam pamatot ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu Cenu pagastā

Jelgava, 23.apr., LETA. Ozolnieku novada pašvaldība pieprasījusi SIA "Āne EP" skaidrot piemērotos ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus Cenu pagastā, lai pārliecinātos par tarifu aprēķinu metodikas atbilstību, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pašvaldība prasa pamatot tarifu, kas ir spēkā kopš 2016.gada 1.novembra.

"Neskatoties uz to, ka "Āne EP" Cenu pagastā sniedz komunālos pakalpojumus, pamatojoties uz koncesijas līgumu ar Ozolnieku novada pašvaldību, kā arī apkalpo 111 pašvaldības dzīvokļus minētajā teritorijā, uzņēmējs kategoriski atsakās sniegt detalizētu informāciju par rēķinos iekļauto tarifu aprēķinu metodiku, tā vairojot aizdomas par to, ka, iespējams, ūdenssaimniecības pakalpojuma tarifa aprēķinos jau gadiem pielietota nekorekta metodika, tā mākslīgi paaugstinot sniegto pakalpojumu izmaksas," paziņojusi pašvaldība.

Pašvaldībā esot secināts, ka komunālais uzņēmums ūdenssaimniecības tarifa aprēķinos ir iekļāvis tādas izmaksas kā, piemēram, remonti, atsakoties atklāt detalizētāku informāciju par veikto darbu apjomu un saturu. Tāpat pašvaldībai esot zināms, ka tarifā ir iekļautas administratīvās izmaksas, kas saistītas ar administrācijas komandējuma izdevumiem, atsakoties skaidrot, kā šādi izdevumi tiešā veidā varētu tikt attiecināmi uz ūdenssaimniecības nozari. Ņemot vērā pašvaldībai pieejamo informāciju, pašlaik tiek analizēti visi tiesiskie līdzekļi, ar kuriem būtu iespējams noskaidrot tarifa pamatotību, un nepieciešamības gadījumā netiek izslēgta iespēja vērsties arī tiesībsargājošās institūcijās.

Tāpat Ozolnieku novada pašvaldība pieprasījusi skaidrojumu arī par siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifa aprēķinu metodiku, un esot saņēmusi formālu atbildi, nevis aprēķinus.

"Āne EP" sniedz apsaimniekošanas pakalpojumus Ozolnieku novada Cenu pagastā kopš 2008.gada 28.augusta, pamatojoties uz koncesijas līgumu, kura darbība beigsies 17.augustā. Uzņēmuma īpašnieki ir Jelgavas pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (NĪP) valdes loceklis Juris Vidžis un viņa dēls Lauris Vidžis, savukārt "Āne EP" valdes locekle Jeļena Baranovska vienlaikus ir arī NĪP Ēku ekspluatācijas daļas vadītāja.

Sazvanīta savā darba vietā NĪP, Baranovska aģentūrai LETA skaidroja, ka tarifa pamatojums Ozolnieku novada domē iesniegts pirms diviem gadiem, kad domē to izskatīja un apstiprināja. Viņai pauda neizpratni par pašvaldības interesi par tarifu, jo pati dome to ir apstiprinājusi. "Āne EP" šodien plāno tikties ar domes vadību, lai situāciju izrunātu.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Āne EP" 2016.gadā strādāja ar 380 354 eiro apgrozījumu un 20 642 eiro peļņu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)