Banner 980x90

Ozolnieku novada pašvaldība lūgs izvērtēt VVD atbildību, risinot jautājumu par nelegālo izgāztuvi

Jelgava, 27.jūl., LETA. Ozolnieku novada pašvaldība vērsīsies pie vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) un Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS), aicinot izvērtēt Valsts vides dienesta (VVD) atbildību, risinot jautājumu par nelegālo izgāztuvi Ozolnieku novada "Stigmās", aģentūru LETA informēja novada pašvaldības pārstāve Evita Kairiša.

Pašvaldība paziņojusi, ka, neskatoties uz to, ka tieši VVD Jelgavas reģionālā vides pārvalde informēja Ozolnieku novada pašvaldību par bīstamo atkritumu glabātuvi un, tiekoties klātienē, izteica atzinumu, ka bīstamie atkritumi var radīt apdraudējumu cilvēku veselībai un dzīvībai, objektā joprojām nav veiktas nekādas darbības, kas būtiski mainītu atkritumu sastāvu vai uzglabāšanas veidu.

"Kad Jelgavas Reģionālās vides pārvaldes pārstāvji pirmo reizi apsekoja objektu, ēkās bija tieši tā pati grīda, kas šodien, arī bīstamo atkritumu sastāvs, glabāšanas veids un apjoms bija tas pats, tomēr pēkšņi ir mainījies atbildīgo institūciju skatījums uz problēmu," pauž Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš (LRA), komentējot iepriekš VVD aģentūrai LETA pausto, ka "Stigmās" neatbilstoši un ilgstoši glabātie bīstamie atkritumi tūlītējus draudus videi nerada, jo atrodas iekštelpās, kurās ir nodrošināts hermētisks grīdas segums.

Liepiņš šādu skaidrojumu uzskata par izvairīšanos no atbildības, liekot apšaubīt dienesta speciālistu zināšanas un profesionalitāti.

"Apgalvojums, ka teritorijā nav iespējams brīvi iekļūt, ir optimistisks. Teritorija nav apsargāta, tāpēc VVD nevar garantēt, ka interesenti neiekļūs vecajās ēkās," piebilda domes priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka VVD lūgs policiju sākt kriminālprocesu par nelikumībām atkritumu apsaimniekošanā Ozolnieku novada "Stigmās", iepriekš informēja VVD paŗstāve Maruta Bukleviča.

Bukleviča uzsvēra, ka "Stigmās" neatbilstoši un ilgstoši glabātie bīstamie atkritumi tūlītējus draudus videi nerada, jo atrodas iekštelpās, kurās ir nodrošināts hermētisks grīdas segums. Turklāt pēc tikšanās ar Ozolnieku pašvaldības vadību šā gada 3.jūlijā ir veikti teritorijas norobežošanas darbi, viņa norādīja.

Ozolnieku novada nelegālajā bīstamo atkritumu izgāztuvē tiek uzglabātas aptuveni 178 tonnas dažādu eļļu, to filtri un krāsvielas. VVD rīcībā esošā informācija liecina, ka īpašumā pašlaik atrodas eļļas filtri, piesārņota augsne un akmeņi, dažādi šķīdinātāji, bīstamo vielu saturošas krāsas, tintes, saistvielas un sveķi, agroķīmiskie atkritumi, motoreļļas, pārnesumu eļļas, smēreļļas un citas vielas. Kopumā īpašumā pašlaik atrodas aptuveni 178 tonnas šo vielu.

Par izgāztuvi pašvaldība informējusi VVD ģenerāldirektori Ingu Koļegovu, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru un Ministru prezidentu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)