Banner 980x90

Ozolnieku novada dome neļauj palielināt atkritumu izvešanas maksu par 37%, prasot pieaugumu samazināt līdz 3%

Jelgava, 20.dec., LETA. Pamatojoties uz noslēgtā līguma nosacījumiem, Ozolnieku novada dome nav atļāvusi SIA "Clean R" paaugstināt atkritumu apsaimniekošanas maksu novadā par 36,99%, un rezultātā tarifa pieaugums būs tikai 2,9%, liecina novada domes sēdes protokols.

Ozolnieku novada pašvaldībā saņemts atkritumu apsaimniekotāja SIA "Clean R" iesniegums ar lūgumu paaugstināt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksu par 36,99% jeb līdz 11,74 eiro par vienu kubikmetru, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), līdzšinējo 8,57 eiro bez PVN vietā. Atkritumu apsaimniekošanas maksas paaugstinājums pamatots ar būtiskajām izmaiņām dabas resursu nodoklī.

Pieņemot lēmumu par atkritumu izvešana tarifa izmaiņām, dome ņēmusi vērā ar "Clean R" noslēgtā līguma pantu, kas nosaka, ka pieļaujamas tikai tādas tarifa izmaiņas, kas nepārsniedz iepriekšējo 12 mēnešu inflācijas apmēru. Pieprasot informāciju no Centrālās statistikas pārvaldes, konstatēts, ka minētā laika posma inflācija ir 2,9%, tāpēc nolemts arī tarifu palielināt 2,9% jeb 0,25 eiro apmērā. Līdz ar to jaunais tarifs būs 8,82 eiro par kubikmetru, neieskaitot PVN.

Izmaiņas atkritumu apsaimniekošanas maksā stāsies spēkā 2018.gada 1.februāra, taču ar noteikumu, ka SIA "Clean R" vismaz 20 dienas pirms jaunās maksas spēkā stāšanās rakstveidā informē klientus par izmaiņām atkritumu apsaimniekošanas maksā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)