Banner 980x90

Ozolnieku novadā atklās ar iedzīvotāju iniciatīvu tapušo īpašu piemiņas vietu barikāžu dalībniekiem

Rīga, 8.okt., LETA. 11.oktobrī plkst.18.30 Brankās, Ozolnieku novadā, notiks ar iedzīvotāju iniciatīvu tapušā piemiņas skvēra barikāžu dalībniekiem atklāšana un "Brīvības gaismas" iedegšana, aģentūru LETA informēja projekta īstenotāju pārstāve Līga Ivanova.

1991.gada barikādēs Rīgā piedalījās daudzi Ozolnieku novada Branku ciema iedzīvotāji, kuri pēc šī notikuma iepretim savai darbavietai - sovhozam "Lielupe" - iestādīja ozolu aleju. Ivanova pauda, ka par to, kurš un kāpēc ir iestādījis šo ozolu birzi, daudzi Ozolnieku novada iedzīvotāji šodien pat nenojauš. Tāpēc, lai godinātu barikāžu dalībniekus, jaunajām paaudzēm atgādinātu par šo vēsturisko notikumu un vienlaikus labiekārtotu publiski pieejamu dzīves telpu, vasarā vietējais uzņēmums "Uppe" un iedzīvotāji rīkojuši talku, sakopjot ozolu birzi un ierīkojot tajā vides objektu "Brīvības gaisma".

Skvērā izveidotais stilizētais stikla ugunskurs simbolizē gaismu, uguni un degsmi cilvēku sirdīs par savas valsts neatkarību, tautas brīvību un katra indivīda domu, vārdu, uzskatu un rīcības brīvību. Savukārt līdzās esošās stilizētās stikla plāksnes simbolizē cilvēkus no Lielupes, kuri savulaik piedalījās barikādēs, kā arī visus projekta "Brīvības gaisma" tapšanas procesā iesaistītos.

Vides objekta atklāšanas pasākumā klātesošos ar uzrunu sveiks garīdznieks un rakstnieks Juris Rubenis.

Jau vēstīts, ka projekts "Brīvības gaisma" sākts jau 2017.gadā pēc novadnieka Gunāra Sproģa iniciatīvas sakopt un atgādināt par sen aizmirsto, pēc 1991.gada barikādēm iestādīto ozolu aleju Brankās. Līdzekļus projekta īstenotāji ieguvuši, tostarp startējot pašvaldības izsludinātajā iedzīvotāju iniciatīvu konkursā "Es zinu, varu un daru". Pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas daļas vadītāja Evita Kairiša aģentūru LETA informēja, ka divos gados projektam konkursā piešķirti 1932 eiro. Ieceri īstenoja SIA "Uppe" un biedrība "Tuvu".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)